Bayramörendeki derecelerle İspanyaya gidiyorlar

Bayramören'deki derecelerle İspanya'ya gidiyorlar

Temmuz ayında Bayramören'de yapılan Türkiye

Yamaç Paraşüt Şampiyonası ön ayağında dereceye girenler, ülkemizi milli forma ile İspanya'da temsil edecekler.

7-10 Ekim tarihleri arasında Erzincan'da yapılan Türkiye Şampiyonasının 2. ayağının üçüncü gününde yaşanan hava muhalefeti nedeniyle elde edilen dereceler geçersiz sayılınca, Bayramören'deki yarışmalarda erkeklerde ilk 3 dereceye giren Yurdaer Etike, Semih Sayır ve Mehmet Dursun İspanya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında milli formayı giyme hakkını kazandılar.

Bayanlarda ise ülkemizi yine Bayramören'deki yarışmalarda birinci olarak bitiren Ayşe Bayrak temsil edecek.

YURDAER ETİKE: HEDEFİM İLK 10
Gelişen olaylar üzerine Bayramören'de yapılan yarışmalar sonucu ilk sırayı alan Yurdaer Etike'ye haber merkezimiz ulaştı. Başarılı pilot Etike "Sizin de belirttiğiniz gibi, dolaylı yollardan biz sporculara ulaşan gayri resmi bilgilerle seçimin Bayramören sonuçlarına göre olacağını öğrendik.

Eğer belirlenen takımda olursam, daha önce de defalarca yapmaya çalıştığım gibi ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Bu dönem benim yarışmacı olarak olgunluk dönemime denk geliyor. Dolayısıyla iyi bir yarışma paraşütü seçimi ve yüksek motivasyon seviyemi sürdürerek iyi bir netice elde edebileceğimi düşünüyorum. Hedefim 150 pilot arasında ilk on" dedi.

BAYRAMÖREN, ÖNEMLİ BİR UÇUŞ NOKTASI
Son gelişmeyle ilgili olarak ÇANHAVK Başkanı Tahsin Tekin "Erzincan'da yaşanan hava muhalefeti nedeniyle, yarışmaların sekteye uğraması, Temmuz ayında Bayramören'de yaptığımız Türkiye Şampiyonası ön ayağı müsabakalarında derece yapan pilotlarımıza İspanya'da yapılacak olan 12. Dünya Hava Oyunları Yamaç Paraşüt Şampiyonasında ülkemizi temsil etme imkanı doğurdu. Pilotlarımızın Bayramören'de elde ettikleri derecelerle Dünya Şampiyonasına katıldıkları için mutluyum" dedi.

Tekin sözlerini "Bayramören'de son iki yıldır yaptığımız etkinliklerin hangi noktaya geldiğini hep birlikte yaşayarak görüyoruz. Bayramören sadece ülkemiz için değil, dünya insanı için de iki elin parmaklarının sayısı kadar olan önemli uçuş noktalarından birisi haline gelmiştir." diyerek tamamladı.

Fotoğraf 1: Semih Sayır Vedat Beki ile birlikte. Fotoğraf 2: Yurdaer Etike.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler