Bukan: AKP ve Tayyip Erdoğana hayır diyeceğiz

Bukan: AKP ve Tayyip Erdoğan'a 'hayır' diyeceğiz

MHP Milletvekili Ahmet Bukan "AKP ve Tayyip Erdoğan'a hayır diyeceğiz" dedi.

MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Anayasa paketi değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül 2010 Pazar günkü referandumla ilgili olarak cumartesi günü bir basın toplantısı düzenledi.

İl Başkan Vekili Hüseyin Yakar ve Merkez İlçe Başkanı Aydın Akbaş'la beraber MHP İl binası toplantı salonunda gazetecilere açıklama yapan milletvekili Bukan, AKP’nin 12 Eylül darbesinin bir ürünü olduğunu dile getirerek "12 Eylül’e teşekkür etmeleri gerekir. Mademki darbecilerin yargılanması konusunda samimisiniz, o halde neden 27 Şubat’ı sorgulamıyorsunuz?” sorusunu sordu.

MHP’nin Anayasanın değiştirilmesi gerektiğine samimiyetle inandığını vurgulayan Bukan, “MHP olarak yasama faaliyetlerine katkı sağlamak, çözüm getirdiğimize inandığımız görüşlerimizi milletimize sunmak üzere zaman zaman yasa ve anayasa değişiklik tekliflerini de yüce meclis ve kamuoyu ile paylaştık” dedi.

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması, terör ve şiddet dışındaki hallerde parti kapatmak yerine bireysel sorumluluk getirilmesi, temiz toplum ve temiz siyaset için siyaset ahlak yasasının çıkartılması gibi tekliflerinin olduğunu söyleyen Bukan, “Sürekli şikâyet edilen YÖK kanununun değiştirilmesi gibi önerilerimiz muhatap bulamamış ve bu konudaki çağrılarımız müzakere zeminine çekilmemiştir” dedi.
Bukan şöyle devam etti:

"12 EYLÜL'DE AKP'YE VE TAYYİP ERDOĞAN'A 'HAYIR' DİYECEĞİZ"
“Bugün karşımıza anayasa değişiklik paketi olarak çıkan kararla ilgili olarak 2010 yılının Mart ayında AKP tarafından açıklama yapıldığında ise partimiz bu konuda bir itirazda bulunmamış ancak bir yol ve yöntem teklif etmiştir.

Anayasaların müşterek tartışmaların ve kararların ürünü olması gereğinden hareketle yapmış olduğu çağrı ile;

-TBMM’nde temsil edilen siyasi partilerden teşekkül etmiş bir ‘Anayasa Değişikliği Uzlaşma Komisyonu’ oluşturulmasını,

-Bu komisyona temsilci veren partilerin katkılarıyla anayasa değişiklikleri üzerinde görüşmeler yapılarak tartışılmasını,

-Üzerinde mutabık kalınacak değişikliklerle ilgili olarak tarafların onayı ile 'demokratik sözleşme' yapılmasını ve,

-Değişikliği öngörülen anayasa maddeleri hakkındaki kararın 24. Dönem TBMM’nin iradesine bırakılmasını önermiştir.

Ne var ki bu taleplerimizin hiçbirisine cevap dahi verilmemiştir. Tek taraflı olarak AKP tarafından tezgâh altında hazırlanan değişiklikler, çürükle sağlamın, kokmuş ile tazenin el çabukluğuyla ambalajlandığı bir paket içinde TBMM iradesine dayatılmıştır.

Biz, bu zorlamaları yalnızca TBMM’de temsil edilen milletvekillerimize yönelik bir dışlama olarak görmedik; aynı zamanda bize oy vermiş, bizim fikirlerimize ve duruşumuza değer vermiş siz muhterem dava arkadaşlarıma bir hakaret olarak algıladık. Bugün de bu duruşumuzun arkasındayız.

Bugün de Milliyetçi Hareketin mensubu olarak şerefimizi, haysiyetimizi, prensiplerimizi savunmak için buradayız.

Hayır, demek için bu mekândayız. Milliyetçi Hareket Partisi Anayasa değişikliklerine karşı görüşünü ve gerekçelerini defalarca kamuoyu ile paylaşmıştır ve referandumda da kararı 'Hayır' olacaktır."

Milletvekili Bukan, konuşmasının devamında parti olarak almış oldukları "hayır" kararının gerekçelerini sıralayarak sözlerini "Anayasa değişikliğine Hayır diyerek, AKP’ye hayır diyecektir. Anayasa değişikliğine 'hayır' diyerek, Başbakan Erdoğan’a 'hayır' diyecektir.” şeklinde sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler