Çankırı Belediyesi bu ihaleyi iptal etmeli!

Çankırı Belediyesi bu ihaleyi iptal etmeli!

Çankırı Belediyesi, 10 Nisan Cuma günü yaklaşık 4 milyon TL'lik bina tadilat-onarım ihalesi yapacak. Ülkenin içinde bulunduğu mevcut durum ve önümüzdeki süreçte yaşanabilecek olası ihtimaller zincirine bakıldığında bu ihalenin iptal edilmesi gerekiyor.

Dünya ve ülkemizin dört bir yanı coronavirüs (Covid-19) mikrobu ile yoğun bir mücadeleye girmişken, Çankırı Belediyesi'nin 10 Nisan 2020 Cuma günü gerçekleştireceği ve yaklaşık 4 milyon TL'lik bina-onarım-tadilat ihalesinin bizatihi Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen tarafından iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Çankırı Belediyesi'nce gerçekleştirilecek tamirat-tadilat ihalesi şehir merkezinde mevcut "eski subay orduevi" olarak bilinen Cumhuriyet Mahallesi içerisinde bulunan bina. Bina Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan "Millet Kıraathanesi" olarak kullanılmak üzere 'şartlı' olarak belediyeye devri yapılmıştı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İMALAT OLMADIĞI İÇİN
BİRÇOK MALZEME TEMİNİNDE GÜÇLÜK ÇEKİLİYOR

Coronavirüs salgını nedeniyle özellikle inşaat sektörüne ürün imalatı yapan (ıslak ve kuru zemin imalatçıları başta olmak üzere) birçok firma ya işçisini zorunlu izne çıkardı ya da 'hammadde temini'nde yaşanan güçlükler nedeniyle üretimini durdurmuşken, böylesi bir ihale süreci ne Çankırı'ya ne de ihaleyi gerçekleştiren kuruma çok önemli katkı sağlamayacağı gün gibi aşikar.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 'ACİL İHTİYAÇLAR'
DIŞINDA TÜM İHALELERİ İPTAL ETTİ

Öte yandan Çankırı Belediyesi'nden çok daha büyük imkanlara sahip olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 'acil ihtiyaçlar' dışında tüm ihaleleri iptal ederken, kendi yağıyla kavrulmaya çalışan Çankırı Belediyesi'nin bugünkü ülke şartları içerisinde böylesi bir rakamda bir ihaleyi gerçekleştirmesi çok da mantığa uygun bir eylem olmasa gerek.

cankiri-belediye-ihale-resim-012.jpg

ÇOK DEĞİL DAHA GEÇEN HAFTA
ÇANKIRI'DA 'MASKE' SIKINTISI VARDI!

Coronavirüs salgını ile mücadele verdiğimiz şu günlerde, Çankırı'da çok değil daha 5 gün öncesi 'maske' sıkıntısı yaşanıyordu. Yaşanan maske sıkıntısı ile ilgili olarak Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin tamamen kişisel girişimleri sonucu gelişen olaylar zinciriyle başta ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten'in gerek kendi firması üzerinden gerekse başkanlığını yaptığı STK üzerinden Çankırı'ya 7 bin koruyucu maske temini gerçekleştirildi.

Denilebilir ki, "Maskeyi devlet ücretsiz olarak veriyor" (!). Doğrudur... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşma ile "Bundan böyle maske para ile satılmayacak" dedi ve ihtiyaç olunan maskenin devlet tarafından karşılanacağını ifade etti. Lakin içinde bulunduğumuz süreç öylesine berbat ve her iki ucu pis bir değnek olarak önümüzde duruyor ise, dün ihtiyaç olunan maskenin bugün 'ihtiyaç' olmaktan çıkmış olması sokaktaki insanın ihtiyaçlarının 'eksiksiz' yerine getirilmiş olduğunu ifade etmez!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler