Çankırı Belediyesi'nin Başkent'teki standına ziyaretçilerden yoğun ilgi

Çankırı’nın yerel kültürü Ankara’ya taşındı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri, Başkent Millet Bahçesi’nde başladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve protokolün katılımı ile açılan tanıtım günlerinde Çankırı Belediyesi'nin standı, daha ilk günden yoğun ilgi gördü. Belediye, son dört yılda öne çıkan çalışmalarını, yöresel lezzetlerini ve üretken belediyecilik anlayışı ile tarım arazilerinden elde ettiği ürünleri, Çankırı dışında yaşayan hemşerilerine anlattı. Ziyaretçiler, kaya tuzu serili Yeraltı Tuz Şehri maketine çıplak ayakla girerek stres attı.

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Ankara Çankırılılar Vakfı ve Dernekler Federasyonu iş birliği ile Çankırı’nın geleneksel el sanatları, yemek, halk oyunları, yöresel ürünleri ile sosyal ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı 5'inci Çankırı Tanıtım Günleri, 8 Ekim Pazar akşamına kadar Başkent Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Çankırı Oğuz Boyları Yaran Ekibi gösterisi ile açılan fuarda her akşam birbirinden özel sanatçılar da ücretsiz sahne alacak.

baskan-tanitim-gunleri-ismail-hakki-esen-resim-01.jpg

hakki-esen-pelin-yilik-tanitim-gunleri-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler