Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi önce istifa etti sonra...

Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi önce istifa etti sonra...

Geçen yıl Eylül ayında Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimliğine getirilen Opr. Dr. Arif Aslan, görevde bir yılını tamamlamadan akşam saatlerinde önce istifa ederken ilerleyen saatlerde de istifasını geri aldı.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının giderek hızla yayıldığı ve testleri pozitif çıkan sayısı bakımından Çankırı'nın ülkenin ilk beş şehri arasına girmesinden sonra gözlerin çevrildiği Devlet Hastanesi'nde başhekim koltuğunda oturan Opr. Dr. Arif Aslan akşam saatlerinde istifasını verdi. Aslan daha sonra sosyal medyadan yaptığı kısa açıklama ile 'görevimin başındayım' dedi...

İLGİLİ HABER
Başhekim'den ilk icraat! Erdoğan'ın fotoğrafını duvara asarak poz vermek - TIKLA

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre Başhekim Aslan, son 48 saatte yaşanan gelişmelerin getirdiği baskılara dayanamayarak 'görevden istifa'sını İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya'ya verdi. İl Sağlık Müdürü Sarıkaya da yaşanan gelişmeden Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ı bilgilendirdi.

BAŞHEKİM ASLAN'I İSTİFAYA GÖTÜREN SÜREÇ
Akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düşen 'istifa' haberi sonrası kulislerde dolaşan bilgileri sıcağı sıcağına değerlendiren Sözcü18 Haber Merkezi ilk etapta şöylesi bir değerlendirme yaptı:

İLGİLİ HABER
Çankırı'da görevli Başhekim'in Ankara'da ikamet etmesi normal mi? - TIKLA

"Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Arif Aslan'ın istifasının birinci nedeni olarak kulislerde 'Yakalandığı koronavirüs hastalığının kendisini fazlasıyla yıprattığının' altı çizilirken, dün habersiz (gizlice) şehre gelen Sağlık Bakanlığı Saha Direktörü'nün hastanede yaptığı denetimin etkin rol oynadığı belirtiliyor. Olay bununla da kalmıyor; Bakanlık Saha Direktörü'nün yaptığı denetimin ardından Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın adeta 'baskın' niteliğinde dün akşam yaptığı ziyaret ve birebir tespit edilen eksikliklerin Başhekim Aslan'ın yüzüne karşı seslendirilmesi, zaten moral olarak çöküntü yaşayan Başhekim'i istifa gerçeği ile yüzyüze bırakıyor."

YAŞANAN İSTİFA İLE BİRLİKTE ÇANKIRI'NIN
MEVCUT MİLLETVEKİLLERİ AKBAŞOĞLU VE ÇİVİTCİOĞLU
KALELERİNE BİR GOL DAHA YEDİLER!
Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Arif Aslan'ın istifasının ardından yapılabilecek en güzel değerlendirme; Mevcut milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu'nun "Çankırı Devlet Hastanesi'ne AKP'li bir başhekim" (!) çabalarının sonucu ancak ve ancak bir yılla sınırlı kalabildi!

Geçen yıl Eylül ayı ortalarında her iki AKP'li milletvekilinin uzun uğraş ve arayışlar sonucunda Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimliği için mutabık kaldıkları Opr. Dr. Arif Aslan, görev süresinin birinci yılı tamamlanırken istifayı basarak her iki milletvekilinin halen yerlerde sürünen karizmalarını da fena halde çizmiş oldu!

MÜSTAFİ BAŞHEKİM, HASTANEDE HİZMET KALİTESİNİ SIFIRLADI!
Göreve geldiğinin ertesi günü odasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini asarak poz veren ve bu fotoğrafları sosyal medya hesaplarından da paylaşan müstafi Başhekim Aslan, sahip olduğu (daha doğrusu olamadığı) deneyimiyle 'başhekimlik' gibi ağır bir sorumluluğun altından kalkamadı. Aslan'ın 'başhekim' olarak görev yaptığı süre zarfında işkolundaki hakim sendika hastanede istediği gibi at oynatmaya hız kesmeden devam etti.

Çankırı Devlet Hastanesi içerisinde yetişmiş ve yetenekli sağlık çalışan(lar)ı branşlarının dışında görevlere zorlanırken, branş eğitimi gerektiren görevlere de ahbap-çavuş ilişkileri üzerinden atamalar gerçekleştirildi!

Başhekim Aslan'ın hastane içerisinde sendika ağalarının yuvalanmasına ve bunun sonucu hastane hizmetlerindeki kalitenin ve sağlık güvenliğinin ortadan kaldırılmasına kadar varan olaylarla birlikte personel arasında zimmet ve haksız kazanç sağlama yöntemleri de adeta tavan yaptı. Bütün bu olumsuzluklara karşın, Başhekim Aslan, göstermesi ve de yapması gereken dirayeti sağlamaktan uzak, tamamen sendika ağalarına teslimiyetçi bir profil çizerek hastanede görev yapan personel arasında kutuplaşmalara ve bunun sonucunda hizmet kalitesinin olabildiğince aşağılara doğru hızla gerilemesine sebebiyet veren isimler arasında ilk sıradaki yerini muhafaza etti.

Son Dakika... BAŞHEKİM ASLAN, İSTİFAYI YALANLADI

Gecenin ilerleyen saatlerinde yaptığımız habere Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Arif Aslan tarafından yalanlama (!) geldi!

Başhekim Aslan, sosyal paylaşım sitesi Facebook'dan yaptığı paylaşımda; "Değerli Kamuoyu; Bazı Haber Sitelerinde Hakkımda Görevden İstifa Etti Diyerek Yapılan Haberler Gerçek Dışıdır. İnşAllah Çankırı İçin Hizmet Etmeye Devam Edeceğim Hayırlı Geceler" dedi.

İşte o mesaj:

arif-aslan-facebook-paylasim-resim-012222.jpeg

BAŞHEKİM ASLAN, İSTİFAYI NEDEN GERİ ALDI?
İddialara göre Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Arif Aslan'ın dün akşam saatlerinde görevinden istifa etmesinin ardından bu istifayı geri almasının ardında milletvekili Salim Çivitcioğlu ile Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç ile yaptığı görüşme olduğu belirtiliyor.

Yine iddialara göre Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun istifa haberini aldıktan sonra başta Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç ile yapılan telefon görüşmesi ve sonrasında Başhekim Aslan ile yapılan görüşmede etkin rol oynadığı ve istifaya giden yolda karşılaşılan sorunların (!) çözümü konusunda kendisini rahatlatacak mesajların verildiği belirtiliyor.

Başhekim Aslan'ın AKP Çankırı milletvekili Çivitcioğlu'nun ortaya koyduğu kararlılık sonucu gecenin ilerleyen saatlerinde 'istifa'sını geri çektiği yönündeki gelişmeyi de sosyal medya paylaşımı aracılığıyla gerçekleştirdi.

BUNDAN SONRA BAŞHEKİM ASLAN NASIL BİR YOL İZLEYEBİLİR?
Sözcü18 Haber Merkezi, Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Arif Aslan'ı istifaya götüren neden(ler)e baktığımızda karşımıza çıkan 2 somut olay var:

- Sağlık Bakanlığı 'saha denetmeni'nin habersiz bir şekilde Çankırı Devlet Hastanesi'ni denetlemesi ve bunun sonucu hastanede gerçekleşen ikili tartışma.

- Ardından Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın Çankırı Devlet Hastanesi'ne yaptığı 'baskın' niteliğindeki bir ziyaret ve sonucunda yine yaşanan istenmeyen gerginlikler...

Bu iki olay ve öncesinde Başhekim Aslan'ın geçirdiği koronavirüs hastalığı ve bu hastalık sonucu yaşadığı 'mental yorgunluk' ve moralsizlikle birlikte yaşanan 48 saatlik yorucu maraton!

Bugün günlerden Cumartesi... Öngörülerimiz bizleri yanıltmaz ise Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Arif Aslan 48 saat sonra başlayacağı görevinin ilk saatlerinde uzun süreli bir "izin" alarak mesaisine ara verebilir...

Bekleyip göreceğiz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
75 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler