Çankırı eski belediye başkanlarından Necdet İpek vefat etti

Çankırı eski belediye başkanlarından Necdet İpek vefat etti

Çankırı eski belediye başkanlarından Necdet İpek uzun süredir tedavi tedavi gördüğü Ankara'da kızının evinde yaşamını yitirdi.

1977 Yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nden Çankırı Belediye Başkanı seçilen ve 12 Eylül 1980 ihtilalı ile görevden alınan Belediye Başkanı Necdet İpek (86) vefat etti. Kurşunlu ilçesi Hacıbekir mahallesinde 1934 yılında dünyaya gelen İpek, Çankırı YSE Müdürlüğü görevinde de bulunmuştu.

Necdet İpek’in cenazesi 31 Aralık 2020 Perşembe günü Kurşunlu’da öğle namazından sonra aile kabristanından defnedileceği öğrenildi. (Haber görseli, cansaati.org arşivinden)

VEDAT BEKİ'NİN NECDET İPEK'LE YAPTIĞI GÖRÜŞMENİN HABERİ

"ATATÜRK BULVAR'NI BEN AÇTIM!"
12 Eylül 1980 öncesi Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Necdet İpek, Vedat Beki’ye yaptığı özel açıklamada bugüne ışık tutacak ilginç tespitlerde bulundu.  

kursunlu-necdet-ipek-resim-012.jpg

12 Eylül 1980 ihtilali ile görevden uzaklaştırılan zamanın Çankırı Belediye Başkanı Necdet İpek “Bugün Çankırı’nın ana bulvarı olan Atatürk Bulvarı'nı ben açtım! Hatta hatta ortadaki refüj üzerindeki ağaçları dahi ben diktim! Ama gel gör ki Atatürk Bulvarı'nın mimarı olarak sayın Nurettin Ok gösteriliyor! Çok fazla önemsemiyorum ama gerçek olmayan işlerin geleceğe böylesi yanlış bilgilerle taşınmasına üzülüyorum” dedi.  

Kurşunlu’da bir araya geldiğim Necdet İpek her zamanki gibi özenli giyimi ve kibarlığı ile karşımda duruyordu. Özel bir iş için Ankara’dan geldiğini belirten Necdet İpek kendisi ile yaptığım sohbette Çankırı Hapisanesinin yıkımından, bugünkü Valilik Konağının yapımına kadar gelişen süreçle birlikte bir de yatırım programına alındığı halde Çankırı’ya inşa ettirilmeyen 150 yataklı SSK Bölge Hastanesi konusunda ilginç bilgiler verdi.  

Necdet İpek’in anlattıkları içerisinde önemli bir tartışma konusu olacak olan “Atatürk Bulvarını ben açtım. Hatta ortadaki refüjlerdeki ağaçları dahi ben diktim” iddiasını gündeme getirerek öncelikle bu konuyu sağlam bir yere bağlamak istiyorum.  

Bildiğiniz gibi halen Çankırı’da Atatürk Bulvarı üzerinde bugünkü belediye binasına çok yakın bir yerde 'Bu Bulvar Nurettin Ok İmar Bakanı iken açılmıştır – 1977' diye bir beton  tabela mevcut!  

Sayın Nurettin Ok’a da Allah’tan uzun ömürler dilerken, dönemin Belediye Başkanı Nejdet İpek’in söylediklerinin gerçeğin neresinde olduğunu hep birlikte öğrenelim.  

Evet… Bugünkü Atatürk Bulvarını Necdet İpek açtırdıysa, halen bulvar üzerinde duran bu tabelanın hikmeti harbiyesi nedir?  

Konuyla ilgili sözü olanları bekliyorum."

(5 Mayıs 2009 tarihli görüşme sonrası kaleme alınan yazım)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler