Çankırı milletvekillerine 'açık' mektup...

Çankırı milletvekillerine 'açık' mektup...

Çankırı'ya yapılacak 400 yataklı yeni hastanenin, bugün için hizmet veren İl Jandarma Komutanlığı'nın ve daha önceden boşaltılan Askerlik Şubesi binasının bulunduğu yaklaşık 120 dönümlük arazisi üzerine inşaa edileceği resmi olarak açıklanmıştı... Ancak!

Çankırı’da yılan hikayesine dönen yeni hastane binasının yapılacağı yer geçtiğimiz yılın Kasım ayında, AK Parti milletvekilleri Salim Çivitcioğlu ve M. Emin Akbaşoğlu'nun gerçekleştirdiği ortak basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanmıştı.

3 Kasım 2021 tarihinde yapılan açıklamada 400 yataklı yeni hastanenin Kastamonu yolu üzerinde konuşlanmış bulunan İl Jandarma Komutanlığı'nın olduğu alana yapılacağı ilan edilmişti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN TERCİHİ FİDANLIK BÖLGESİYDİ!

Oysa; Yapılacak olan 400 yataklı yeni hastanenin yeri konusunda; Sağlık Bakanlığı teknik personelinin incelemeleri ile en uygun alan olarak belirlenen Fidanlık Bölgesindeki İl Özel İdaresine ait sorunsuz arsadan son anda 'neden' vazgeçilip zemin yönünden sıkıntılı olduğu iddia edilen, halen hizmet veren mevcut Devlet Hastanesi binasında da oturmaların olduğu ifade edilen Jandarma Alayı arazisinin belirlenmesi de açıklamanın yapıldığı ilk günden bu yana ilginç bir detay olarak karşımızda durmakta.

Sözcü18 Haber Merkezi olarak 400 yataklı yeni hastanenin 'Jandarma Şehitler Ormanı'nın bulunduğu alanı da kapsayacak olmasını da gözönüne aldığımızda, 'yer tespiti'nin çok da sağlıklı bir karar olmadığını düşünüyoruz.

NEDEN BÖYLE DÜŞÜNDÜĞÜMÜZE GELİRSEK...

Bugün için seçilen arazinin büyük bir bölümü çam ağaçları ile kaplı. Diğer yandan yine aynı arazinin bir bölümü de 'Jandarma Şehitler Ormanı' olarak görülmekte... İşaret edilen arazinin bu haliyle hastane yapılması halinde bu ağaçların çoğu katledilmiş olacak. Yeşile hasret Çankırı’da askerimizin diktiği üstelikte şehitler anısına dikilen ağaçların katledilecek olması hem doğa katliamına neden olurken diğer yandan birçok yüreği de sızlatmış olacak.

Başta AK Partili milletvekilleri olmak üzere, AK Parti Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu duruma müdahale edip olabilecek bir doğa katliamını durdurması, çevreci Çankırılılar'ın da beklentisi.

cankiri-yeni-hastane-yeri-jandarma-resim-02.jpg

ALTERNATİF YERLER İÇİN GEÇ KALINMIŞ SAYILMAZ,
YANLIŞTAN DÖNMEK ERDEMLİLİKTİR

Edindiğimiz kulis bilgilerine göre hastane yapımı için öncelikle Yapraklı yolu üzerinde bir alanın olabileceği belirtilirken gerekçe olarak da Çankırı Belediyesi tarafından yapılan imar çalışması ile 13 bin konutluk yeni rezerv alanının var olduğuna işaret ettiler. Hastanenin bu bölgeye yapılması orada yeni bir şehir oluşumu sağlayacak hem de Çevre Yolu'na yakın olması nedeniyle hastaların sevk durumunda Ankara’ya ulaşımları en az bugünkü kadar kolay olacağı düşüncesi hakim.

ÖZEL İDARE'YE AİT FİDANLIK BÖLGESİNDEKİ
ARAZİ NEDEN DEĞERLENDİRİLMİYOR?

400 yataklı yeni hastane yeri için ikinci alternatif olarak Sağlık Bakanlığı teknik personellerinin de uygun gördüğü ve arsa problemi olmayan Özel İdare'ye ait Fidanlık bölgesindeki alanın uygunluğu konusunda çok kişi hemfikir. Bölgenin en önemli avantajlarından biri Korgun-Kurşunlu arası yolun bitmesiyle Korgun, Ilgaz, Kurşunlu, Atkaracalar, Çerkeş ilçelerinden gelecek hastaların sevkinde ortaya çıkacak olan kolay ulaşım.

Yine Ankara’ya sevk edilecek hastalar için 300 m mesafedeki Çevre Yolu'na girişin avantajından bahsediliyor. Arazinin mevcut hali, hemen inşaata başlanabilecek durumda. İl Özel İdare'ye ait araziyi hastane için vermeye İl Genel Meclisi üyelerinin de sıcak baktığı bilinirken bu seçeneğin gözardı edilerek gündemden düşürülmesi kafalarda soru işaretlerine neden oluyor!

YAŞANILANLARI 'AKIL TUTULMASI' OLARAK
DEĞERLENDİRMEK İSTEMİYORUZ

Ülkenin bulunduğu ekonomik sıkıntı içinde yapılması zor görünen hastane binası için en azından bu süreçte, halen seçenek olarak karşımızda duran "iki bölge" için değerlendirmelerin tekrardan yapılıp halen içinde bulunulan ve bizlerin 'hata' olarak işaret ettiği durumdan vazgeçilmesini arzu ediyoruz.

DEVLET VE MİLLET OLARAK BİRÇOK
ANGARYADAN VE DE MALİ KÜLFETTEN KURTULACAĞIZ...

400 yataklı yeni hastane şayet AK Partili milletvekilleri Çivitcioğlu ve Akbaşoğlu'nun yapmış olduğu açıklama doğrultusunda işaret edilen bölgeye yapıldığında; Devlet ve millet olarak şu sıkıntılı günlerde önemli miktarda bir ali külfet ve sayısız angarya ile karşı karşıya kalacağız. 

Yeni hastane işaret edilen İl Jandarma Komutanlığı arazisine yapıldığında bakın neler olacak?

- İl Jandarma Alay Komutanlığı Ankara yolu üzerindeki Karayolları şefliği binasına, Karayolları yeni çevre yolu kenarında bir alana taşınacak.

- Üzerinde orman bulunan Jandarma Alay Komutanlığı yıkılıp ağaçlar kesilecek.

- Karayolları binası yıkılıp yerine Jandarma binası yapılacak.

- Çevre Yolu kenarına da yeni karayolları şefliği binaları yapılacak.

Devletin; Vatandaşın yastık altındaki altınlarını bozdurarak ekonomiye katması çağrısı yaptığı şu günlerde hangi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bunun mantıklı izahını yapabilir?

ÇANKIRI'NIN YETKİLİLERİNİ VE DE ETKİLİLERİNİ
YENİDEN DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUZ...

Sözcü18 Haber Merkezi olarak çağrımız; Çankırı'ya yapılacak 400 yataklı yeni hastanenin yer tespitini mümkünse 'yeniden' masaya yatırmanız ve işaret ettiğimiz iki bölgeden birini 'tercih' ederek hem bu ülkenin kıt kaynaklarını akılcı kullanabilme yetisine sahip olduğunuzu gösterme şansını yakalama hem de doğaya duyduğunuz saygıyı yineleme fırsatı sunuyoruz...

Sözcü18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler