Çankırıda Yapı Denetim uygulanacak

Çankırı'da Yapı Denetim uygulanacak

2011 yılı başından bu yana uygulanmaya başlanan kanun ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

2001 yılından itibaren 19 ilde pilot olarak uygulanan Yapı Denetim Kanunu 2011 yılında 81 il kapsamında yaygınlaştırılarak tüm Türkiye’de uygulanmaya başlandı.

Yapı denetimiyle ilgili kanunun uygulanmaya başlaması nedeniyle, Çankırı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ilimizde yaşanabilecek sorunları en asgari düzeye indirmek amacıyla Belediye Meclis Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şubesi Müdürü ve teknik personeli, ilimizde faaliyet gösterecek olan asil ve yedek yapı denetim firmaları ve beton santrali temsilcileri katıldı.

Çankırı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Süheyla Büyüktopçu toplantıda ilk sözü alarak ilimizin 1. derece deprem bölgesi olması nedeniyle 2000 yılından bu yana Çankırı Belediyesi teknik elemanlarınca yapılan demir ve kalıp vizelerinin Yapı Denetim firmaları tarafından da aksatılmadan devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Büyüktopçu, Avrupa Birliği uyum yasalarınca çıkarılan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği, Yangın Yönetmeliği, Deprem Yönetmeliği esaslarına uygun bina kontrollerinin yapılarak yaşam standardını artıracak güvenli, konforlu binaların yapılmasına katkıda bulunulmasını istedi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı soru cevap şeklinde devam etti. (Kaynak: karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler