Çankırı'daki Tren Kütüphane yeni yerine taşınıyor!

Çankırı'daki Tren Kütüphane yeni yerine taşınıyor!

Çankırı Belediyesince yapımı devam eden, toplamda 45 bin m2'lik TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesi projesi kapsamında İstasyon Kavşağındaki yerinden sökülerek yeni yerine monte çalışmaları start aldı.

30 Mart 2016 tarihinde zamanın Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın tarafından açılışı yapılan 'tren kütüphane' bugün bulunduğu İstasyon Kavşağı'ndaki yerinden sökülerek, toplamda 45 bin m²'lik bir alanı kapsayan TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesi projesi kapsamında uygun görülen yeni yerine taşınıyor.

Çalışmalar kapsamında çok sayıda TIR ve ağır tonajlı bir vinç bugün günboyu yoğun bir çalışma yaparak 'tren kütüphane'yi yeni yerine taşıma operasyonunu gerçekleştirdi.

144 YILLIK LOKOMOTİF VE BAĞLI VAGON, KÜLTÜR HİZMETİ VERİYOR
Yapımı hızla devam eden yeni TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesi projesinde yerini alacak olan 'tren kütüphane' 1906 yılında Prusya’da yapılmıştı. Daha sonra Osmanlı Devleti’ne satılan lokomotif, ömrünü tamamlamasının ardından TCDD’nin hangarında duruyordu. Zamanın Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından projelendirilerek kütüphaneye dönüştürülen tarihi lokomotif, Çankırı'ya dışarıdan gelen misafirlerin uğrak alanlarından biri olarak ziyaret amaçlı da hizmet görüyor.

tren-kutuphane-tasiniyor-cankiri-sozcu18-resim-012.jpg

tcdd-tren-kutuphane-tasiniyor-cankiri-resim-0122.jpg

cankiri-tren-kutuphane-yerinden-sokuldu-resim-012.jpg
Mart 2016'da hizmete giren Tren Kütüphane bundan böyle yeni yerinde Çankırılı'nın hizmetinde olacak...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler