Çankırı/Kurşunlu Belediyesi'nin AKP'li meclis üyesi partisinden istifa etti!

Çankırı/Kurşunlu Belediyesi'nin AKP'li meclis üyesi partisinden istifa etti!

Son dakika gelişmesi... AK Parti'nin Kurşunlu Belediye Meclis Üyesi Ahmet Saraç partisinden istifa etti. Saraç'ın istifasının gerekçesinin Kurşunlu'ya yapılacak olan yarı açık cezaevine verilen araziyle ilgili olduğu öğrenildi.

SÖZCÜ18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Kurşunlu Belediye Meclisi'nin AK Partili üyesi Ahmet Saraç, partisinden istifa etti.

Meclis üyesi Saraç'ın istifası ile Kurşunlu Belediye Meclisi'nde 6 sandalyesi bulunan AK Parti'nin sandalye sayısı 5'e düştü.

Bilindiği gibi 9 üyeli Kurşunlu Belediye Meclisi'nde 2 CHP'li 1 de MHP'li üye mevcut. Bugün partisinden istifa eden Ahmet Saraç'ın bir süre bağımsız belediye meclis üyesi olarak sandalyesini koruyacağı öğrenildi.

İSTİFA, MECLİS TOPLANTISI SONRASINDA GELDİ

Bugün sabah saatlerinde toplanan Kurşunlu Belediye Meclisi'nin bugün 4 maddelik gündeminin ilk sırasında yeralan; "Fen İşleri Müdürlüğü'nün 21.09.2023 tarih ve E. 6101 sayılı yazıları gereği T.C Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Kurul ve Bakanlık Muhabere Bürosunun tahsis ile ilgili 19.09.2023 tarih ve B.03.4.CBS.4.18.00.00-(43)-B.M.2023/2451 sayılı talep yazılarının görüşülmesi" maddesinin oylanarak kabul edilmesi AKP'li Meclis Üyesi Ahmet Saraç'ın istifasını getirdi.

BELEDİYE BAŞKANI ŞAKİR KAYMAK: HENÜZ TAHSİS YOK

Gelişmelerle ilgili olarak Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak'a ulaştık. Başkan Kaymak "Belediye meclisimizde yarıaçık cezaevine verilecek yer ile ilgili yapılan görüşmede, Bakanlık'tan 'cezaevinin yerleşim planı' talebinde bulunuldu. Biz bakanlığa tarafımıza gönderilecek 'yerleşim planı'na göre vereceğiz. Anlayacağınız bugün için 'tahsis' yok. Bununla birlikte yapılacak olan yarı açık cezaevi hayvancılık, et kesim - kombine hizmetleri verecek. Proje ile birlikte tartışılan bölgenin çok daha rasyonel ve pozitif kullanılacağını düşünüyorum." dedi.

AK Partili belediye meclis üyesi Ahmet Saraç'ın partiden istifası ile ilgili olarak da Başkan Kaymak; "Arkadaş son 6 aydır başka sularda geziyordu! İstifasına şaşırmadım. Ancak istifa gerekçesini bu konuya bağlamasını tuhaf karşıladım." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler