Çankırı'nın tarihi hafızası 'Tahtaköprü' 11 yaşında

Çankırı'nın tarihi hafızası 'Tahtaköprü' 11 yaşında

Çankırı'nın dününe-bugününe dair bilgi, belge, fotoğrafların ve şehre dair duyuruların yer aldığı sosyal medya grubu 'Tahtaköprü'nün aktif üye sayısı bugün itibariyle 21 bin'e ulaşmış durumda.

SOSYAL medyada eski Çankırı görselleri ve Çankırı kültürü ağırlıklı paylaşımları ile bilinen ve büyük ilgi gören Tahtaköprü gurubu 5 Şubat 2023 tarihi itibariyle 11 yaşına girdi.

Sözcü18'in usta kalemlerinden Metin Yılmaz tarafından 5 Şubat 2012 yılında kurulan Tahtaköprü, bugüne kadar 50 bine yakın görseli Çankırılılar'la buluşturdu.

Çankırı'nın dününe-bugününe dair bilgi, belge, fotoğrafların ve şehre dair duyuruların yer aldığı grubun aktif üye sayısı bugün itibariyle 21 bin'e ulaşmış durumda.

Tarihi süreç içerisinde günümüze kadar Çankırı için ter akıtan, vizyon katan kıyıda kenarda unutulmuş isimleri de ön plana çıkartan Tahtaköprü grubu, vefa'nın Tahtaköprü'nün Çankırı’da sadece bir semtin adı olmadığını da defalarca gösterdi.

Grubun zaman zaman düzenlediği kampanyalarda şehre önemli katkılar sağladığı görülürken, bugün Çankırı’da en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Ferit Akalın Radyo Müzesi de Tahtaköprü’nün açtığı kampanyayla projeye dönüştü.

Çankırı'nın siyah - beyaz yıllarına ait paylaşımları ile şehir tarihine ışık saçan Tahtaköprü gurubu kampanyası sayesinde şehit Ramazan Topçusu Mahmut Çapraz'ın adı, 46 yıl sonra belediye meclisi kararı ile sokağına verilerek ölümsüzleştirilmişti...

Son olarak da Çansaati ve Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi Tahtaköprü’de gündem olduktan sonra onarım ve yenilenmeleri Çankırı Belediyesi'nce gerçekleştirildi.

Araştırmacı-yazar Metin Yılmaz, "Tahtaköprü’nün Çankırı’nın hafızasını korumaya devam edeceğini" ifade ederek, gurubu kültürel marka değer yapan üyelerine gösterdikleri ilgi ve fotoğraf katkıları için teşekkür etti.

Sözcü18 yazı ailesi olarak "Tahtaköprü" grubunu bu günlere getiren kurucu Metin Yılmaz olmak üzere, gruba katkı sağlayanlara teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz...

metin-yilmaz-inandik-vazosu-cankiri-resim-022.jpg

zincircioglu-aile-arsivi-resim-022.jpg
Zincircioğlu aile fotoğrafı (Haşim Zincircizade / Yaren) (Arşiv)

cankiri-kis-gamzeli-resim-02.jpg
Çankırı'da kış...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler