Çankırı'nın 'vatandaşa bıçak çeken' AKP'li başkanı köşeye sıkıştı!

Çankırı'nın 'vatandaşa bıçak çeken' AKP'li başkanı köşeye sıkıştı!

Çankırı'nın Orta ilçesi Yaylakent'in AKP'li Belediye Başkanı Kadir Dede sıkıntılı günler yaşıyor! Kadiri Dede için ve 1 belediye çalışanı hakkında soruşturma açılmasına karar verilirken, beldede yer alan 1 mahalle de belediyeden ayrılıyor...

Edinilen son dakika bilgisine göre; Çankırı ili Orta ilçesine bağlı Yaylakent'in AKP'li Belediye Başkanı Kadir Dede hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

İLGİLİ HABER
AKP'li Başkan vatandaşa bıçak çekti - TIKLA

Hatırlanacağı gibi konuyla ilgili iddialar ilk olarak 6 Ocak 2020 tarihinde Sözcü18 sayfalarında iddialar gündeme gelmiş ve "Yaylakent Belediyesi'nde neler oluyor?" başlıklı haberimiz başta belde halkı olmak üzere kamuoyunda büyük ilgi uyandırmıştı.

Haberimiz sonrası bizlere ulaşan Belediye Başkanı Kadir Dede "Siz nasıl haber yapıyorsunuz? Hakkımda yapılan şikayetlerden herhangi bir sonuç çıkmadı. Siz her iddiayı böyle gündeme getirmek zorunda mısınız? Kime hizmet ediyorsunuz?" demiş ve kanuni haklarını kullanacağını da belirtmişti. Sonrasında Başkan Kadir Dede iddialarla ilgili olarak avukatı aracılığı ile hakkımızda şikayetçi olmuş ve Sözcü18'in de aralarında bulunduğu bazı isimlerin de bulunduğu bir dava açılmıştı...

BAŞKAN KADİR DEDE HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASINA KARAR VERİLDİ
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Orta Kaymakamlığı, Yaylakent Belde Belediye Başkanı Kadir Dede hakkında gündeme getirdiğimiz iddialar ve vatandaşın şikayetleri üzerine 'ön inceleme' başlattı. Yapılan 'ön inceleme' sonrasında elde edilen bilgi-belgeler, tarafların savunma ifadeleri ve ortaya çıkan durum sonucunda "İnceleme araştırma sonucunda, Belediye Başkanı Kadir Dede'nin haksız kazanç sağladığı, görevini kötüye kullandığı, Belediye çalışanı M.K'un Belediye hesabına yatırılması gereken parayı annesi ve kendi hesabına yatırttığı hususu ile ilgili olarak yapılan incelemede ise, Belediye Başkanı ve Belediye çalışanı M.K'un her ikisinin de karşılıklı olarak suçu birbirlerine attıkları, M.K'un çalışan olarak yaptığı her işi Belediye Başkanı Kadir Dede'nin emri ve bilgisi ile yaptığı, alınan paraların çok büyük bir kısmının makbuzu veya alındı belgesi olmadığı görülmüştür. Ayrıca; vatandaş hizmet almak için Belediyeye müracaat ettiğinde kendilerinden rızaya dayalı veya rızasız bir şekilde ısrarla bağış vb. adlar altında paralar alındığı, ilçe esnafına ödemeler yaptırıldığı, para veren bu şahısların ise konudan şikayetçi oldukları görülmüştür. Bu iddialar ile ilgili olarak konunun Soruşturulmasının uygun olacağı kanaatına varılmıştır. Bu hususta, Belediye Başkanı Kadir Dede ile birlikte Belediye çalışanı M.K hakkında, inceleme elemanınca iddiaların subuta erdiği kanaatiyle ön inceleme teklif edilmiştir." denildi.

KAYILAR MAHALLESİ SAKİNLERİ YAYLAKENT BELEDİYESİ'NDEN
AYRILMAK İÇİN ORTA KAYMAKAMLIĞI'NI DİLEKÇE YAĞMURUNA TUTTU
Öte yandan Yaylakent beldesinde önemli bir nüfus yoğunluğuna sahip olan Kayılar Mahallesi sakinleri, mahalle kendi aralarında topladıkları yaklaşık 600 dolayında "Yaylakent Belediye sınırlarından ayrılmak istiyoruz" içerikli dilekçelerini Orta Kaymakamlığı'na verdikleri öğrenildi.

Verilen dilekçeler sonrasında ilgili kaymakamlığın Nisan ayı başında Kayılar Mahallesi Muhtarlığına "İlgi dilekçeniz incelenmiş olup, Coronavirüs (Kovid19) salgını nedeniyle, Ülkemizin hassas bir durumda olduğu göz önüne alındığında; dilekçedeki yapılacak işlemlerle ilgili sahaya inilemeyeceğinden, dilekçe ve ekleriniz ekte iade edilmiştir. Salgın sonuçlanıp normale dönüldüğünde müracaatınız halinde talebiniz değerlendirilecektir." şeklinde bir yazı gönderdiği de gelen bilgiler arasında.

Görüleceği üzere Orta Kaymakamlığı, coronavirüs salgınını gerekçe göstererek Kayılar mahallesi sakinlerinin "Biz Yaylakent'den ayrılmak istiyoruz" (!) talepleri 'şimdilik' kaydıyla ötelerken, vatandaşına bıçak çeken AKP'li Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede'nin olumsuz icraatlerinin faturasının önümüzdeki süreçte kendisine bir hayli pahalıya patlayacağı görülüyor.

Gelişmeleri aktarmaya ve süreci yakından izlemeye devam...

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler