Çankırıya yeni müftü atandı

Çankırı'ya yeni müftü atandı

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yer alan bilgiye göre il müftüsü Yalçın Topçu Sinop'a tayin oldu.

Bugünkü Resmi Gazetede yer alan 2011-128 sayılı kararda belirtildiği üzere Çankırı İl Müftülüğü görevine Tunceli müftüsü Arslan Türk atandı. Çankırı müftüsü olarak görev yapan Yalçın Topçu da bundan böyle Sinop müftüsü olarak görev yapacak.

ARSLAN TÜRK KİMDİR?
1953 Yılında Samsun ili Vezirköprü ilçesinde doğdu. Hafızlığını aynı ilçede merhum babasında tamamladı. İlkokulu Vezirköprü'de orta ve lise tahsilini Çorum İmam Hatip Lisesinde 1974 yılında tamamladı. 1981 Yılında Samsun Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Aynı yıl Elazığ ili Keban ilçesi imam Hatip Lisesine meslek dersleri öğretmeni olarak atandı. Askerlik görevini Erzurum'da 1985-86 yılında yedek subay olarak tamamladı. 1987 yılında Erzincan ili Çayırlı ilçe Müftüsü olarak atandı. 1991 yılında Samsun ili Yakakent İlçe Müftüsü olarak atandı. Bu görevi yedi yıl gibi uzun bir süre sürdürdü.1998 Yılında Amasya İli Suluova ilçesine ilçe Müftüsü olarak atanan Türk, burada 03.07.2007 yılına kadar görevini başarı ile sürdürdü.10.07.2007 tarihinde ilimizdeki görevine başlayan Türk, Arapça ve İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

KARARNAME İLE 24 MÜFTÜ YER DEĞİŞTİRDİ
Ali Bardakoğlu’nun görevinden ayrılmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirilen Prof. Mehmet Görmez, 24 il ve ilçe müftüsünün görev yerini değiştirdi, 2 il müftüsü de görevden alındı.

Prof. Mehmet Görmez, Diyanet’te yeni vitrin oluşturuyor. Eskişehir, Mersin, Diyarbakır gibi büyükşehir müftülerinin yerine daha küçük illerde görev alan müftüler görevlendirildi. Kararname ile atamaların yanı sıra, Sinop müftüsü Ahmet Faruk Kuluş ile Bolu Müftüsü Yaşar Yaprak da görevinden alındı.

Eskişehir, Mersin, Diyarbakır, Kilis, Gümüşhane, Nevşehir, Ardahan,  Antalya Muratpaşa, Sinop, Çankırı, Tunceli, Bilecik Bozüyük, Artvin, İstanbul Beykoz, Bingöl, Elazığ, Çorum, Denizli, Düzce, Muş, Bursa İznik,, Iğdır, Van, Niğde, Bursa İnegöl, Bolu müftüleri değişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler