ÇANOBDER gerçekleştirdiği ziyaretlerle nabız ölçüyor

ÇANOBDER gerçekleştirdiği ziyaretlerle nabız ölçüyor

Geçtiğimiz günlerde kurulan Çankırı Olta Balıkçıları Derneği

yönetimi ziyaretlerle nabız yokluyor.

Kısa bir süre önce kurulan Çankırı Olta Balıkçıları Derneği (ÇANOBDER) Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Yılmaz başkanlığında İl Tarım Müdürü Metin Karaoğlanoğlu ile Vali Yardımcısı Murat Soylu’yu makamında ziyaret ettiler.

Dernek üyeleri ile yaptığı görüşme sonrası İl Tarım Müdürü Karaoğlanoğlu “Çankırı İlimizde böyle bir derneğin kurulması ve Sivil Toplum Kuruluşu olarak göstermiş olduğunuz hassasiyet memnuniyet verici. Bu konuda müdürlük olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bunun yanı sıra tatlı su balık avcılığı ile ilgili bilgilendirmenin, periyodik zamanlarda köy muhtarları ile yapılan tarım toplantılarında gündeme getirilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte bölgedeki göletlere balık aşılaması ve bırakılması konusunda gereken araştırmalar yapılmalıdır. Özellikle tarımsal ilaçların sularımıza karışmaması için daha bilinçli ilaçlama yapılması konusunda müdürlük olarak çok daha sıkı önlemler almamız gerektiğinin bilincindeyim.” dedi.

VALİ YARDIMCISI SOYLU:
YASAK OLAN YÖNTEMLERLE
AVLANMAYI TAKİP GÖREVİMİZ

Çankırı Vali Yardımcısı Murat Soylu, ÇANOBDER Yönetim Kurulunu kabulünde yaptığı konuşmada “Olta balıkçılılarının eğitilmesinin ve amatör olta balıkçılığının bilinçli bir şekilde yapılmasının önemini ortada. Avlanma konusunda yasak olan metodlarla mücadelede yasal mücadele bizlerin yetkisi altında. Bu konuda sivil toplum kuruluşu olan sizlere bulunduğumuz görev gereği her türlü yardım ve katkıyı sağlamak bizlerin görevidir” dedi.

Dernek üyeleri her iki  ziyaretin de gayet verimli ve ileriye dönük çalışmalarında kendilerine yol haritası çıkarması açısından oldukça faydalı geçtiğini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler