ÇATSO Başkanı Çelikten'e hapis cezası

ÇATSO Başkanı Çelikten'e hapis cezası

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'in geçen yıl (2021) Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı FETÖ davasından 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin dün kaleme aldığı "Tarihe ve günümüze 'ışık' olabilme umuduyla" başlıklı yazısında verdiği bilgi sonucu Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'in yargılandığı davadan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldığı öğrenildi.

Vedat Beki'nin ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten'le ilgili olarak verdiği bilgi şöyle:

"Bildiğiniz gibi Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nın Meslek Komitesi seçimleri Çarşamba günü gerçekleştirilecek... Belirlenecek 28 'meslek komitesi' üyesi ile sonrasında gerçekleştirilecek seçimle de Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'na 4 yıl başkanlık yapacak isim belirlenecek.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nın başkanlık koltuğunda son 13 yıl 6 ay'dan bu yana iş insanı Hayrettin Çelikten oturuyor... Sayın Çelikten'in Silahlı Terör Örgütü'ne yardım suçundan yargılandığını duymayan Çankırılı yoktur... Ancak ne hikmetse Çelikten'in yargılandığı davanın 'nasıl bir kararla sonuçlandığı' konusunda bugüne kadar kimsenin 'net' bir bilgisi olmadığını düşünüyorum...

Şimdi sıkı durun! Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'in iddianamesi Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanmış ve Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'yetkisizlik kararı' sonucu yargılaması Ankara 28'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce sürdürülmüştü... Mahkemenin 14 Temmuz 2021 tarihinde vermiş olduğu gerekçeli karara göre Hayrettin Çelikten'in 3 yıl 1 ay 15 gün 'hapis' cezasına çarptırıldığı ve dosyanın halen İSTİNAF'ta olduğu bilgisini paylaşayım..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler