Çorumda çocuk gelinler!

Çorum'da çocuk gelinler!

Jandarma, başlık parası karşılığında evlendirilen 13-14 yaşındaki çocuk gelinlerin peşine düştü.

Jandarma her yerde onları arıyor
Çorum İl Jandarma ekipleri, başlık parası karşılığında 13-14 yaşında evlendirilen çocuk gelinlerin peşine düştü.

BAŞLIK PARASIYLA EVLENDİRİLEDİLER
Olay, hamile kalan çocuk gelinlerin hastaneye gelmesi ve hastane yetkililerinin güvenlik güçlerine haber vermesiyle ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesinden Seyfettin Mete'nin haberine göre; Çorum’da, çeşitli aracılarla ya da tanışma sonucu aileleri tarafından başlık parası karşılığında yaşça büyük erkeklerle evlendirilen ve yaşları 13 ile 14 arasında değişen çok sayıda kız çocuğu, hamile kalıp doğum servisine geldikleri sırada hastane yetkililerinin güvenlik güçlerini uyarmasıyla tespit edildi.

Çoğunlukla Ağrı ve Van doğumlu olan kız çocuklarının tespit edilmesinin ardından, konuyla ilgili yasal işlem başlatıldığı ortaya çıktı. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre şu ana kadar 10’un üzerinde çocuk gelin hamile kalarak hastaneye başvurdu.

13 YAŞINDA EVLENDİRİLDİ
Çocuk gelin dramının kurbanlarından biri de Ağrılı Sevda K. (13) oldu. Çorum merkeze bağlı Erdek köyünden 26 yaşındaki Mustafa K. ile evlendirilen Sevda K’nin, rahatsızlanarak hastaneye getirilmesiyle 13 yaşında evlendirildiği ortaya çıktı. Henüz bir aylık evli olan Sevda K. ve Mustafa K’nin evliliğinin bir tanıdıklarının düğünü sırasında erkek tarafının kızı görüp beğendikten sonra kızın ailesinin olurunun da alınmasıyla gerçekleştiği öğrenildi.

14 YAŞINDA ÖLÜ DOĞUM GERÇEKLEŞTİRDİ
Önceki gün de Ağrı’nın Diyadin ilçesinden Çorum merkeze bağlı Çalıca köyüne gelin gelen ve kendisinden 12 yaş büyük Hüseyin A. ile evlendirilen 14 yaşındaki Esra K., kaldırıldığı hastanede ölü doğum yaptı. 14 yaşında ölü doğum gerçekleştiren Esra K’nin kimlik bilgilerinde yaşının 14 olarak görülmesi sonucu ortaya çıkan olayla ilgili 26 yaşındaki damat gözaltına alınarak hakkında işlem başlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler