Erdoğanın Ayşe Ninesini bulduk!

Erdoğan'ın Ayşe Ninesini bulduk!

Başbakan Erdoğan'ın Çankırı mitinginde dile getirdiği "Ayşe Nine" ile ilgili söylediklerinin büyük bir bölümü yanlış bilgilere dayanıyor.

Başbakan Erdoğan Çankırı mitinginde yaptığı konuşma ile ülkenin ve Çankırı'nın gündemine oturan "Ayşe Nine"yi Sözcü18 haber merkezi buldu.

"Ayşe Nine" daha doğrusu Ayşe Kaplan, 64 yaşında 20 Temmuz 2010 tarihinde Hakk'ın rahmetine kavuşmuş.... Geride tam 4 torun bırakarak... Merhume Ayşe Nine Çankırı'daki Sarıbaba Mezarlığına defnedilmiş.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Haziran Pazartesi günü Çankırı Belediye Meydanında yaptığı konuşmada "2010 yılında Orta'dan, Güldürcek'ten menba kalitesindeki suyu Çankırı'ya getirdik mi? Hayırlı olsun!" dedi ve devam etti:

"Merkeze bağlı Yeşilyurt köyünden 75 yaşındaki Ayşe ninenin sevincini anlattılar bana. Köye tarihinde ilk kez su gelmiş. Ayşe nine günlerce mezarlığa gitmiş ve ‘kalkın, köyümüze su geldi’ diye sevincini aktarmış. Çok içlendim ve ağladım. ‘Ayşe nineye bu sevinci yaşattık ya bundan ötesi olamaz, Rabbim sana hamdolsun’ dedim."

Meydandaki topluluğa ve ülke gündemine böyle tanıtılan Ayşe Nine (!) bakın hangi köylüymüş! Bunun yanısıra Ayşe Nine'nin sevinci ile Çankırı'ya gelen Güldürcek suyu arasında bağlantı var mıymış yok muymuş! Hep beraber görelim...

ayse-nine-torunlari-resim-02.jpg

KONUŞMA METNİNDE ÇOK SAYIDA YANLIŞ BİLGİ MEVCUT

Başbakan Erdoğan'a "Ayşe Nine" ile ilgili aktarılan bilgilerin çoğunun yanlış olduğu Sözcü18 haber merkezinin yaptığı çalışma ile ortaya çıktı!

- Öncelikle Ayşe Nine, Yeşilyurt köylü değil Danabaş köyünden...

- Danabaş köyüne gelen su ile 2010 yılında Çankırı'ya gelen Güldürcek suyu ile hiçbir ilgisi ve de bağlantısı yok. Köye gelen su 2006 yılında yapılan çalışma ile Ovacık Su Grubundan sağlanan ve yaklaşık 24.664 m boru döşenerek sağlanmış.

Daha da ayrıntılı bilgi verecek olursak; Kuzu, Alaçat, Haydar, Altınlı, Çırçır, Ağzıbüyük, Mollamehmet köylerinin depo ve şebekeleri tamamlanıp su verilerek tesisler çalışır hale getirildi. Grubun en son köy ve mahalleleri olan Gazibekir, Hacıömer, Danabaş, Başçoban, Sarımehmet, Yeniyapan ünitelerinin şebeke ve depoları tamamlanarak bu bölge 2006 yılında suya kavuşturuldu.

GELELİM AYŞE NİNE İLE İLGİLİ HATIRALARA...

Ayşe nine yani Ayşe Kaplan Ömer Kaplan ile evli. 64 yaşında, 20 Temmuz 2010 tarihinde Hakk'ın rahmetine kavuşmuş.

Yaşadığı köy Danabaş, Çankırı'nın Çorum sınırına yakın en uç köylerinden. Kızılırmak'ın Karaömer köyünden sonra 7 km daha ileride. İki kilometre sonra ise Yeşilyurt köyü. Yani Çankırı'nın Çorum sınırındaki en son köyü.

Merhume Ayşe Nine, 2006 yılında köye su geldiğinde 60 yaşlarında. Damadı Bülent Kaplan'dan aldığımız bilgilere göre; Yaşamı süresince olmayan su nedeniyle çektiği sıkıntılarla birlikte, kendisinden büyüklerin de yaşadıkları su sıkıntılarını unutmayan Ayşe Kaplan, fırsat buldukça gittiği köy mezarlığında yatan büyüklerine dua ederken de "Kalkın  da görün! Köyümüze su geldi" şeklinde yakarışlarda bulunurmuş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler