Felçli yaşam ihtimali çok yüksek

Felçli yaşam ihtimali çok yüksek

Başbakan Erdoğan, Tatlıses'in yattığı hastaneyi arayarak, gereken her şeyin yapılması talimatını verdi


TATLISES YOĞUN BAKIMDA AnadoluAjansi

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'in hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak sanatçının, hastaneye ilk geldiği noktadan daha iyi durumda olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Tatlıses'in durumunun kritik olduğunu söyledi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ
Ünlülerin ve sevenlerinin akınına uğrayan hastaneye Başbakan Erdoğan telefon açtı. Doktorlara talimat veren Erdoğan, "Gereken her şeyi yapın" dedi.

FELÇLİ YAŞAM İHTİMALİ YÜKSEK
Silahlı saldırı sonucu ağır şekilde yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses ile ilgili son olarak twitter'de yer alan bir mesaj hayranlarını üzdü.

- Hastanede çalışan hemşire arkadaşımdan bilgi aldım. İbrahim Tatlıses hayatta ama %90 felç kalma ihtimali varmış. kesin doğru bilgi.

İYİLEŞMESİ BİR YILI BULABİLİR!
Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu hakkında basın mensuplarına yeni bilgiler verdi.

"İbrahim tatlıses yoğun bakımda yatmaya devam ediyor. Kafa içi basıncı azaltmaya yönelik tedavisi devam ediyor. Basınç, bizim istediğimiz düzeyde. Planımız kendisini uyutarak yarın sabaha kadar beklemek. Onun sonucunda uyandırma prosesine başlayacağız. Hayati tehlikesi azalarak devam ediyor. Bu bizi rahatlatıyor. Ailesi burada. Çok ziyaretçisi var. Yoğun bakıma kimse girmiyor. Bizim kontrolümüz altında.

Kalıcı bir hasar olabilir. Hayati riski kaldırmak önemli. Ameliyat zaman içinde ortaya çıkabilecek kalıcı hasarı önlemeye yönelik bir ameliyattı. Bize geldiğinde sol tarafı tamamen felçti. Tomografilerle bunu takip ediyoruz. İlk geldiği saatte şuuru açıktı. Yarım saat içinde uyandırılma zorluğu başlamıştı.

Seslendiğimizde bizi anlaması, duyması zorluğu içindeydi. Kafa içi basıncı yükselince hayati tehlike doğar. Fonksiyonlar bozulur ve risk oluşur. Bunlar kontrol altında. Adli tıp da değerlendirecek. Bu yaralanmaya bağlı beyin içinde ciddi bir hasar meydana geldi. Açık beyin yarası mevcuttu. Kafasında çarpmanın olduğu yerde çok parçalı kırık vardı ve beyin açıkta izlenmekteydi. Beyin içinde kanama vardı. Kafa içi basıncı düşürmek için klasik ilaçlar veriyoruz. Tomografi ile takip ediyoruz. Buket hanımın durumu iyi.

Ameliyattan zaten uyanık olarak çıktı. Beyinle ilgili hasarı yok. Buraya geldiği zamanki durumu, ameliyata girdiği zamanki durumu herşey zamanında yapıldı.

Konuşma güçlügü olacağını zannetmiyorum. Beynin sağ tarafı konuşma merkeziyle ilgili değil. Kuvvet kaybı olabilir, görünüm açısından sorun yok. 24 saat takip ediyoruz. Bu durumda iyileşme süreci bir yıl bile sürebilir.
 
Tuna Huş'ta da aynı tedavi yapılmıştı. kafa basıncının yükselme ihtimaline karşı, kemiklerini alıp boşluk yaratıyoruz. Sonradan o kemikleri kafasına geri koymak üzere bekletiyoruz. Tomografinin iyi olması, tansiyonunun nabzının stabil olması sevindirici bir şey. Geceye göre daha iyi durumdayız."

DERYA TUNA: ''BAŞBAKAN ERDOĞAN HASTANEYİ
4 KEZ ARADI, SAĞLIK DURUMU HAKKINDA BİLGİ ALDI''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'in tedavi gördüğü hastaneyi arayarak sağlık durumuyla ilgili bilgi aldığı bildirildi.
        
İbrahim Tatlıses'ten İdo adlı oğlu bulunan Derya Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Başbakan Erdoğan hastaneyi 4 kez aradı, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Başbakan'dan Allah razı olsun, sürekli ilgileniyor, durumunu arayıp soruyor'' diye konuştu.

DEVLET BAKANI YAZICI: ''OLAYIN FAİLLERİ HAKKINDA ŞU ANA KADAR
BİR BİLGİM YOK. TATLISES'E ŞİFA DİLİYORUM
ÖNCELİKLE. TERÖRİSTLERİ LANETLİYORUM''

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin olarak ''olayın failleri  hakkında şu ana kadar bir bilgim yok. Tabii vahim bir olay. Tatlıses'e şifa diliyorum. Teröristleri lanetliyorum'' dedi.
        
Hayati Yazıcı, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Değişim Liderleri Zirvesi''nin ardından Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
       
Bakan Yazıcı, ''Olayın failleri hakkında şu ana kadar bir bilgim yok. Tabii vahim bir olay. Tatlıses'e şifa diliyorum. Teröristleri lanetliyorum. Akşam haberleri izlerken, emniyetin faillerle ilgili ilk ipuçlarını elde ettiği yönünde bilgiler geçti. Diliyorum ki yakalanırlar. Elbette hakkettikleri neyse ona göre cezalandırılırlar. Olayın bir terör bağlantısı var mı yok mu, başka bir sebep mi var, elbette bütün yönleriyle açığa çıkacak. O zaman daha sağlıklı bir değerlendirme yapacağız'' diye konuştu.

ÖLÜMÜ HATIRLATTI
Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda başından ağır yaralanan İbrhaim Tatlıses, olaydan dakikalarca önce canlı yayınlanan İbo Show'daydı. Ünlü sanatçı yapılan eleştirilere sitem ederek ölümü hatırlattı...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler