Fenerbahçe: 1 - DG Sivasspor: 1

Fenerbahçe: 1 - DG Sivasspor: 1

Fenerbahçe ligin 4. haftasında Ülker Stadı'nda ağırladığı DG Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Kadıköy'de 2 puan kaybeden sarı lacivertliler 12 yıl sonra 4 maçlık seri yakalama fırsatını tepti.

Süper Lig’in 4. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy’de ağırladığı Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. İlk 3 haftayı 3 galibiyetle ve 9 puanla kapatan sarı lacivertliler Süper Lig’deki ilk puan kaybını Sivasspor karşısında yaşadı.

En son 12 sezon önce lige 4 galibiyetle başlayan sarı lacivertliler Vitor Pereira yönetiminde aynı seriyi yakalama şansını kaybetti.

Kanarya daha önce Christoph Daum'un takımın başında olduğu 2009-10 sezonunun ilk 4 haftasını puan kaybetmeden tamamlamıştı. Sarı lacivertliler o sezonu şampiyon Bursaspor'un ardından ikinci bitirmişti.

Ülker Stadı’nda Bright Osayi-Samuel’nin golüyle öne geçen Fenerbahçe’de maça yaşanılan sakatlıklar ve Altay Bayındır’ın yaptığı hata damga vurdu. İlk yarı biterken VAR kararı sonrası penaltı kazanan Demir Grup Sivasspor zorlu Fenerbahçe deplasmanında 1 puanı almayı başardı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 10 puana çıktı, Demir Grup Sivasspor ise ligdeki 2. puanını aldı.

Vitor Pereira'dan 5 değişiklik

Fenerbahçe son oynadığı maçın ilk 11'ine göre 5 değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Vitor Pereira, ligin 3. haftasında Altay karşısında ilk 11'de sahaya sürdüğü Szalai ile Valencia'ya yedek kulübesinde yer verdi. Bu müsabakaya ilk 11'de başlayan oyunculardan Nazım Sangare, Jose Sosa ve Ferdi Kadıoğlu ise sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı. Portekizli teknik adam, Sivasspor karşısında bu 5 oyuncunun yerine Serdar Aziz, Zajc, Rossi, Mesut Özil ve Berisha'yı ilk 11'de görevlendirdi.

Fenerbahçe'de 6 eksik

Sarı-lacivertli ekipte 6 futbolcu, çeşitli gerekçelerle Sivasspor maçının kadrosunda yer almadı.

Nazım Sangare, Jose Sosa, Ferdi Kadıoğlu ve Serdar Dursun sakatlıkları, Dimitrios Pelkas ile Filip Novak ise hazır olmadıkları gerekçesiyle Demir Grup Sivasspor karşısında forma giyemedi.

Rossi ve Berisha ilk kez

Fenerbahçe'de yeni transferler Diego Rossi ile Mergim Berisha, sarı-lacivertli formayla ilk maçlarına çıktı.

Rossi, ABD'nin Los Angeles takımından satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiralık olarak, Berisha ise Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımından bonservisiyle kadroya dahil edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler