Gazeteci Cengiz Erdinç, adli kontrol kararıyla serbest

Gazeteci Cengiz Erdinç, adli kontrol kararıyla serbest

Dün Ayvalık’ta gözaltına alınan gazeteci Cengiz Erdinç, adli kontrol şartı talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Erdinç, daha sonra hakimlik tarafından serbest kaldı.

GAZETECİ Cengiz Erdinç, 85 yaşındaki annesi ile birlikte Ayvalık’ta yaşadığı evinde dün (2 Kasım) saat 16:00 sıralarında gözaltına alındı. Evinde yapılan aramada dijital eşyalarına el konulan Erdinç’in, gözaltına alındığını haber vermek için aradığı avukat Vural Ergül ile görüşmesi polis tarafından engellendi.

Kısa Dalga'nın aktardığına göre; Erdinç’in gözaltına alındığı haberinin alınmasından sonra avukatları Vural Ergül ile Baran Kaya, Ayvalık Emniyeti ile irtibat kurmaya çalıştı. Ancak Emniyet, avukatlara telefonda bilgi vermekten kaçındı.

Dün gözaltına alınan gazeteci Cengiz Erdinç'in Balıkesir Adliyesi'nde avukatları olmadan Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdiği öğrenildi. Erdinç ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

HAFTADA 1 İMZA VERECEK

Savcılığın talebini değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, Cengiz Erdinç'i yurt dışı çıkma yasağı ve haftada bir gün imza atmak suretiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler