Giresun’da sel felaketi! Bakan Soylu son durumu açıkladı

Giresun’da sel felaketi! Bakan Soylu son durumu açıkladı

Giresun’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle bazı ilçelerde sel ve heyelan meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir asker ve üç vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’da yaşanan sel felaketi sonrası kente giderek AFAD İl Müdürlüğü’ndeki Hasar Tespit ve Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Bakan Soylu “Şu ana kadar 133 vatandaşımız kurtarıldı” diyerek, şu bilgileri paylaştı:

"Ben böyle bir afet görmedim. Deprem de gördüm fakat bu başka bir şey. Allah kimseyi böyle bir imtihanla sınamasın. Dereli, Doğankent ve Yağlıdere’de hasar büyük. Tirebolu-Doğankent yolu kapalı. Ve maalesef Tirebolu-Doğakent yolu üzerinde, içerisinde beş jandarmamızın bulunduğu araç bir menfezde suların içinde gömülü olarak kaldı. Bir askerimizin ve üç vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı.

Şu anda kayıp olduğunu bildiğimiz 11 kişi daha var. 118 köy yolu kapalı. Bunun ötesinde bu bahsettiğim ilçelerin köylerinden bilgi aldıklarımız var, alamadıklarımız var.

Yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerimizin de içerisinde bulunduğu toplam 20 kişi, sekizi bir noktada, diğerleri başka bir noktada olmak üzere şu anda onlar da mahsurlar ve onlara da ulaşılamıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler