Görüntülü kayıda yine HAYIR!

Görüntülü kayıda yine HAYIR!

Çankırı Belediye Meclis toplantıları alınan son kararla 2011 yılı içinde yine sesli olarak kayıt altına alınabilecek.

Çankırı Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında aldığı kararla, belediye meclis toplantılarının görüntülü kaydına yine geçit vermedi.

Şehirlerin kamera altına alındığı, TBMM'nin toplantılarını TRT üzerinden canlı olarak yayımladığı günümüzde, Çankırı Belediyesi Meclis toplantıları her ne hikmetse görüntülü kayda alınamıyor.

Belediye Başkan İrfan Dinç'in yapılan tüm ısrarlara karşı böylesi bir öneriye duvarları kapatması çeşitli spekülasyonlara neden olurken, 2011 yılı toplantıları da yine sesli kayda alınarak arşivlenebilcek.

Konuyla ilgili Çankırı Belediye Meclisinin 6 Ocak 2011 tarihli toplantısında alınan 18 sayılı karar şöyle:

KARAR YAZISI
Yazı İşleri Müdürlüğünün 05.01.2011 tarih ve 7 sayılı Meclis Başkanlığına havaleli teklif yazıları üzerinde yapılan müzakerede;

5393 Sayılı Belediye Kanununun 20.maddesinin son paragrafında “Toplantılar Meclis Kararıyla sesli ve görüntülü cihazlara da kaydedilir” denmektedir.

2011 yılında Belediye Meclisinde yapılacak olan Meclis Toplantılarının sesli cihaza kaydedilmesine, üyelerden Hamdi Yorulmaz, Kamil Çoban, Yunus Coçar, Ahmet Köse, Recep Doğru, A.Serhat Kalaycı ve Satılmış Barak’ın ret oylarına karşılık diğer üyelerin kabul oyları ve oy çokluğu ile kabulüne, gereği için evrakın Yazı İşleri Müdürlüğüne havalesine 06.01.2011 tarihinde karar verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler