Gürsel Tekinden bomba açıklamalar

Gürsel Tekin'den bomba açıklamalar

Tekin, Meclis’e başörtülü bir adayın girmesi durumunda Merve Kavakçı’ya yapılanı yapmayacaklarını söyleyerek, “AKP bu şansını deneyebilir, biz de zorluk çıkarmayız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kanal A’da yayımlanan “Görüş Farkı” programında, başörtülü milletvekili olabileceğini söyledi. Tekin, “CHP olarak bizim gündemimizde yok. Anayasal sorun var mı onu bilmiyorum. Ancak Gürsel Tekin olarak benim için hiçbir sakıncası yok” dedi. Tekin, Meclis’e başörtülü bir adayın girmesi durumunda dönemin CHP’sinin Merve Kavakçı’ya gösterdiği tepkiyi göstermeyeceklerini de vurgulayarak, “AKP bu şansını deneyebilir, biz de zorluk çıkarmayız” diye konuştu.

ERGENEKON SANIKLARI: Tekin, “Ben başta olmak üzere hiçbir adayımızın adaylığı netleşmiş değildir, garantisi yoktur. Yeni gelmiş insanlara milletvekilliği garantisi vermek Kılıçdaroğlu’nun dünyasında hiç yoktur. Partiye üye olabilir, başvuru yapabilir. Önemli olan 11 Nisan’da çıkacak listedir. Ergenekon sanıklarının adaylığı kişisel kararım değil. Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum. Benim farklı bir bakışım var. Bu da, 80 yıllık bir okulun öğrencilerinin birinci önceliği olmasına inanıyorum” dedi.

KİMSENİN GARANTİSİ YOK: Tekin, Antalya’dan 1’inci sıra adayı olmasına kesin gözüyle bakılan CHP’nin eski lideri Deniz Baykal’ın milletvekili adaylığı konusunda da, “Kişisel olarak garanti yok diyorum. Kılıçdaroğlu benim yerim de garanti değil diyorsa onun yeri de garanti değildir. Ki sayın Baykal’ın da böyle bir talebi yok. Vallahi garanti diye bir şey yok. Garanti niye olsun? Belki başka bir yer olabilir” dedi. Tekin, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav’ın adaylığı konusunda ise “Daha başvurulara bakmadım. Milletvekili başvurusu var mı, yok mu bilemiyorum” diye konuştu.

SAĞLAR “YOL KAZASI”: Fikri Sağlar’ın CHP’ye üyelik başvurusunun reddedilmesini “yol kazası ve illerde politika yapanların iç hesapları” olarak niteleyen Tekin, “Önümüzdeki süreçte bunu gidereceğiz” dedi. Bu olayın arkasında kendisinin olduğunu iddia eden haberleri de eleştiren Tekin “Başvuruyu Parti Meclisi’ne indiren benim. Silah mı dayamışlar da indirmişim. Bunu bilmeyen gazeteciler cahil-cühela“ dedi.

PLAZA İL BAŞKANLIĞI DÖNEMİ BİTTİ: Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanlığı’ndan istifa eden Nebil İlseven’in “Kurt kuzuyu yedi” sözlerine de yanıt verirken, “Kurt tuzak kurar, puslu havayı sever, tilkiyle ortaklaşa bu işi yapar” dedi. Tekin, “Ben cam gibiyim siyasette. Niye tuzak kurayım, onu ben atamışım oraya, atadığım adama ne tuzak kurayım? Beğenmedim kardeşim, aldım seni, ne olacak? Ne yaptı da engelledim. 53 gün il başkanlığı yaptı. Ben 53 günde İstanbul’u ayağa kaldırmıştım, 22 Temmuz’da. Şu projeleri götürdün de Gürsel Tekin engelledi mi? CHP’de artık plaza il başkanlığı dönemi bitmiştir, sokak il başkanlığı dönemi başlamıştır. İl başkanları ölü evinin yasçısı, düğün evinin tefçisi olacak. İl Başkanı plazalarda oturmaz. Bütün il başkanlarına bu konuda genelgeler de gönderdim” diye konuştu.

MERKEZ SAĞA DA KAPIMIZ AÇIK: CHP’ye yoğun ilgi olduğunu söyleyen Tekin, 12 Haziran seçimlerinde muhafazakar, merkez sağ aday gösterebileceklerini de söyledi. Tekin, “Merkez sağdan da gelebilir. CHP ilkelerine sıcak bakan herkese kapımız açık. Birinci önceliğimiz zor zamanlarda gemisini terk etmemiş, dirençle partisinde mücadele etmişler olacak. Temel ilkelerimize karşı çıkmayan, bizden farklı aday da olabilir” dedi. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu’na CHP’den milletvekilliği çağrısını yineleyen Tekin, “Saflarımızda olurlarsa mutlu oluruz” dedi.

kaynak: gazetevatan.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler