Hakan Şükür değil, Alpay Ünal o belgeyi nasıl aldı?

Hakan Şükür değil, Alpay Ünal o belgeyi nasıl aldı?

27 Kasım 2010 Cumartesi günlü Sözcü gazetesinin

sürmanşetine müdahil olalım istedik.

Gazetenin dünkü sürmanşet haberinde "Şükürler olsun" başlığı ile verilen haberde; "AKP'ye bir yanaştı... Futbolda kazandığından çok fazlasını kazandı" denilmekte ve devamında:

"TRT yorumcusu Hakan Şükür, nasıl oldu bilinmez, enerji lisansı aldı, şimdi satıyor.. Akp döneminde 'yürü ya kulum' olanlar kervanına, eski futbolcu Hakan Şükür de katıldı. Sırtını cemaate dayayan Şükür, yorumcu olduğu TRT den yıllık 728 bin lira alıyor. Bu yetmemiş olacak ki enerji işine girdi.

CHP'nin iddiasına göre; Şükür hidroelektrik santralı lisansı aldı. Şimdi bunu yüksek fiyata pazarlıyor. CHP konuyu Meclis'e taşıdı. Enerji Bakanına 'Lisans almasında iktidara yakınlığının etkisi var mı?' diye sordu..." ifadeleri yer almakta.

SORUYA İLAVE YAPILMALI!
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, "Eski futbolcu Hakan Şükür'ün Hidroelektrik Santralı (HES) lisansı aldığı, daha sonra bu lisansı pazarlamaya çalıştığı söylenmektedir. Hakan Şükür'ün lisans almasında siyasi iktidara yakınlığının bir etkisi var mıdır" diye sordu.

SÖZCÜ18 HABER MERKEZİ OLARAK KATKIMIZ OLSUN!
Bu sayfalardan konuyu gündeme taşıyan CHP Genel Merkezi ve milletvekillerine yardımcı olalım istedik!

Şöyle ki; O sözü edilen "enerji lisansı" Hakan Şükür'e ait değil ki!

Lisans, ALBE Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Alpay Ünal'a ait!

Hakan Şükür ve halen Eskişehirspor Teknik Direktörü olarak görev yapan Bülent Uygun, Ünal'ın şirketi olan ALBE Enerji'ye ait "enerji lisansı"nı değerlendirmek üzere, yeni ortaklık kurarak HBA Enerji Üretim, Gıda, Turizm ve İnşaat üzerine Nisan 2010 tarihinde yeni bir şirket kuruluşunu gerçekleştirdiler.

ALPAY ÜNAL'A AİT
"ENERJİ LİSANSI"
ORTAKLIK NEDENİYLE
HAKAN ŞÜKÜR'ÜN
HBA Enerji
'nin üç ortağından biri olan Hakan Şükür'ün şimdi CHP milletvekilleri tarafından (Sözcü gazetesinin iddiaları şayet doğru ise) "lisansı nasıl aldı?" sorusuna muhatap olması bir hayli komik!

Hakan Şükür üzerinden AK Parti'yi vurma düşüncesi akla yatkın gibi gelebilir! Ancak böylesi bir strateji, CHP milletvekillerinin kısa süre içerisinde duvara toslamasına neden olacaktır!

CHP milletvekillerinin dolaştıkları adres yanlıştır ve de işin özünden hayli uzakta, beyhude çabadan öte bir strateji değildir.

Soru önergesinde yer alan "... bu lisansı pazarlamaya çalıştığı söylenmektedir..." iddiası da bize göre Hakan Şükür adına büyük talihsizliktir. Bu durum olsa olsa bir şekilde sahip olduğu elindeki "enerji lisansı"nı pazarlama gayretinde olan Alpay Ünal olsa gerektir!

Sözcü18.com haber merkezi olarak bu satırlardan CHP Genel Merkezi ve konuyla ilgili çalışma yapan Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ü uyarmak istedik.

Umarız haberimizi dikkate alırlar!

ŞİMDİ SORUYU BİZ SORALIM
HÜSNÜ ÜNAL'IN OĞLU ALPAY ÜNAL
BU LİSANSI NASIL ALDI?
Şimdi yine yüzümüzü Çankırı'ya döndürelim ve Sözcü18 haber merkezi olarak bir soru da biz soralım:

-Enerji Piyasası Denetim Kurulunda bir süre çalışan Alpay Ünal, kurumdan cebinde milyon dolarlarla ifade edilebilecek bir değerde olan "enerji lisansı" ile ayrılıyordu.

Alpay Ünal'ın sahip olduğu bu lisansı kimler, neyin karşılığında verdi?

Bu konuda Alpay Ünal'ın babası, yılların bilindik ismi, halen Ticaret Borsası Başkanı, UMAT Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Ünal'ın ve onun ağababalarının herhangi bir katkısı oldu mu?

Belgeyi verenler bu sorunun yanıtını verirlerse, Hakan Şükür'ü bilmeyiz ama Çankırı kamuoyu önemli bir sorunun daha yanıtını almış olmaktan mutlu olacak...

ÇANKIRI MİLLETVEKİLLERİ SIRA SİZDE
Çankırı'yı temsil eden Vekiller; Dr. Nurettin Akman, Suat Kınıklıoğlu ve Ahmet Bukan...

Mersin Milletvekili Ali Rıza Yılmaz'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a sormuş olduğu soruyu sizlerin "Halen Çankırı Ticaret Borsası Başkanı olan Hüsnü Ünal'ın oğlu Alper Ünal'ın, Hidroelektrik Santralı (HES) lisansı aldığı, daha sonra bu lisansı pazarlamaya çalıştığı söylenmektedir. Alpay Ünal'ın lisans almasında hangi çevreler ve neler etken olmuştur?" diye sormanızı bekliyoruz.

Gereken cevabı bulma konusunda böylesi bir soru önergesini  Çankırı'daki "asilleriniz" adına yerine getirirsiniz herhalde!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler