Harmandar: Bizi bu işlerin dışında tutsunlar

Harmandar: Bizi bu işlerin dışında tutsunlar

Mehmet Dereli'nin "... birleşme ile oluşan

yeni duruma Çankırılılar Vakfının yeterli desteğini görmedik" açıklamasına Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar'dan yanıt geldi: Kendi iç sorunları bizleri ilgilendirmiyor.

Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) yönetiminin 19 Aralık 2010 Pazar günü için aldığı genel kurul kararı ile ilgili olarak Sözcü18.com'a görüşlerini açıklayan Federasyon Onursal Başkanı Mehmet Dereli'nin "... Bütün bunlara ilave olarak Mart 2010'da yapılan birleşme ile oluşan yeni duruma Çankırılılar Vakfı'nın da yeterli desteği değil hiç mi hiç destek vermediğini de üzülerek belirteyim." cümlesi Vakıf kanadında önemli bir yankı buldu.

Konuyla ilgili olarak Vakıf Başkanı Eşref Harmandar "İki federasyonun birleşmesi sonrası ortaya çıkan yönetimle ve yönetimin başı olan sayın İsmail Suaydın ile oturduk ve birlikte neler yapabileceğimizi konuştuk" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

FEDERASYONUN OMURGASI BİRLİKLER BİZİM ESERİMİZDİR
"İstanbul'da yaşayan Çankırılıların yıllar önce kurmuş olduğu bir Vakıf olarak, daha ortada federasyon yok iken, biz vakıf bünyesinde bir arkadaşımızı Derneklerden sorumlu tutarak kendisini görevlendirdik. Daha sonraki süreçte kurulu köy derneklerinden ilçe dernekler birliklerinin oluşmasını sağladık. Yani bugünkü federasyonun omurgası olan ilçe dernekler birliklerini oluşturduk. Oluşturduğumuz bu ilçe dernekler birliği gerçeğinden iki federasyon oluştu. Ve akabinde bunların birleşmesi yönünde çaba sarfettik.

Öyle ki son birleşme toplantısında Ankara'da işim olduğu halde, toplantı sabahı saat 05.00'te yola çıkarak İstanbul'a geldim ve toplantıda divan başkanı olarak bulundum. Tek federasyon olma yönündeki gayretlerimiz oluşum sonrasında da devam etti. Ancak bütün bunlara karşın zaman zaman bazı internet sayfalarında Vakıf aleyhinde eleştiriler yapıldı. Bizler hiçbirinin üzerinde durmadık ve de ciddiye almadık. Kendi çizdiğimiz program çerçevesinde işimize baktık.

VAKIF NE YAPSIN?
Federasyonun oluşumu sonrasında Başkan İsmail Suaydın ile görüşerek önümüzdeki süreçte neler yapabileceğimizi konuştuk. Yaptığımız her etkinliğe Federasyon Başkanını ve yönetimi davet ettik. 'Federasyon gerekli desteği vermedi' diyen arkadaşımız, çıksın ortaya 'Biz Federasyon olarak Vakıftan şunları şunları istedik de, Vakıf bize yardımcı olmadı desin'. Ki bu arkadaşımız yönetim kurulumuzda bulunan bazı isimlerle çok sık da görüşür. Ben yapılan açıklamadan hiçbir şey anlamadım! Vakıf ne yapmalıymış ki! Ya da ne yapacakmış?

ERKEN GENEL KURUL KARARI KENDİ İÇ SORUNLARINDAN
Arkadaşlarımız çıkardığımız gazeteyi Federasyon yönetimine 'birlikte yapma' teklifi götürdü. Hiçbir yanıt alamadık. Son olarak Federasyon erken genel kurul kararı almış. Hayırlı olsun. Sebebi nedir bilemem. Kendi iç sorunları bizleri ilgilendirmiyor. Bizleri de bu sorunların  dışında tutsunlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler