İbrahim Tatlıses silahlı saldırıya uğradı

İbrahim Tatlıses silahlı saldırıya uğradı

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in Şişli'de silahlı saldırıya uğradığı bildirildi. Sanatçının durumu ciddiyetini koruyor.


İbrahim Tatlıses'e Uzun Namlulu Silahla Saldırı...

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in Beyaz TV'deki İbo Show programının çekiminin ardından Şişli Sanayi Mahallesi'nde bulunan Nurol Plaza'dan aracıyla çıkış yaptığı sırada, 3 otomobil tarafından önü kesildi. Otomobilden inen saldırganlar, Tatlıses'in bulunduğu aracı uzun namlulu silahlarla taradı. Saldırı sonucu İbrahim Tatlıses başına isabet bir kurşunla yaralanırken, yanında bulunan menejeri Damla Çakıcı'nın ablası Buket Çakıcı ise omzundan yaralandı.

ŞUURU AÇIK
Tatlıses, ilk olarak Özel Levent Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra Maslak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edilen Tatlıses, geçirdiği ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Ünlü sanatçının şuurunun açık olduğu ve isabet eden kurşunun sanatçının başını sıyırdığı belirtildi. Yakınlarıyla konuştuğu belirtilen Tatlıses'in hayati tehlikeyi atlattığı ve durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Polis ekipleri saldırganları yakalamak için soruşturma başlatırken, Tatlıses'in hastaneye sevki sırasında korumaları basın mensuplarına saldırdı.

HASTANEYE ZİYARETÇİ AKINI
Sevenlerinin yanısıra sanat dünyasından çok sayıda ünlü haberi alır almaz hastaneye koştu. Ajda Pekkan, Mehmet Ali Erbil, Hakan Altun, Hüsnü Şenlendirici, Ebru Gündeş ve Ferhat Güzel hastaneye gelenler arasında.

DERYA TUNA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
İbrahim Tatlıses'in eski eşi Derya Tuna hastane önünde sinir krizleri geçirdi, oğlu İdo Tatlıses de şu anda hastanede. Doktorlardan resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

DAHA ÖNCE DE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
Öte yandan, İbrahim Tatlıses 1990 yılının ocak ayında Maksim Gazinosu'nda sahnedeyken bacağından vurulmuştu. Yine 18 Mayıs 1998 tarihinde Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde otomobilinin içerisindeyken pompalı tüfekli saldırıya uğrayan Tatlıses, bu saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Doktoru, ''Hayati risk var. Ama ilk ameliyata girdiğimizden daha iyi noktadayız'' açıklamasını yaptı.

İbrahim Tatlıses'in doktorundan ilk açıklama

Uğradığı silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'in kaldırıldığı hastanede ameliyatını gerçekleştiren doktorlardan ilk açıklama yapıldı.

Özel Acıbadem Hastanesinde İbrahim Tatlıses'in ameliyatını gerçekleştiren doktorlar, ünlü sanatçının durumu hakkında bilgi verdi.

HAYATİ RİSKİ DEVAM EDİYOR

"Gece saat 1 sularında, sağ kafa kemiklerinde, beynin ön ve yan kemiklerinde parçalı kırıklar, beyin zarında ciddi bir hasar, beyinde ciddi bir kanama söz konusuydu. Tüm bu dediğimiz sorunlar ameliyatla ortadan kaldırıldı. Ciddi bir yaralanmada hayati risk yüksektir. Zamana ihtiyaç vardır. Biz ameliyatı gerçekleştirdik. Kafa için basıncı artırmak için çaba sarf ettik. Kafa kemiklerini de geçici bir süre için karın içine gerçekleştirdik. Tomografi çekiyoruz. Bizim ön görümüz 24 saat uyutulması. Bir kurşun girişi ve çıkışı var. Beyin kemiklerinde kırıklar var. Kurşunun giriş deliği beynin sağ yan tarafında öndedir.

Ameliyata aldığımızda uyandırılma sorunu içerisindeydi. Ayrınca sol tarafında felç vardı. Müdahalemiz kalıcı hasarı önlemektir. 24 saat süremiz var arada tomografilerle göreceğiz zaman içerisinde planımız değişebilir.

Üç ayrı operasyon söz konusu değildir. Tek operasyon yapılmıştır. Şu anda bir kanaması yok. Ameliyata girdiğimizden daha iyi bir orandayız. Hayati risk var. Ama ilk ameliyata girdiğimizden daha iyi noktadayız."

Ameliyat saat 01.30'da başladık 06.00'da sonra erdi.

İBRAHİM BEY VURULDU

Tatlıses'in son anlarının  tanıkları yaşananları anlattı: "Kutsi ve Deniz Seki konuktu. Program bitiminde konuklardan önce İbrahim Bey ve Damla Hanım çıktı. Deniz Seki ve Kutsi içeride sohbet ediyordu. Haber geldi, 'İbrahim Bey vuruldu' diye. Şaka zannettik. Baktık ki güvenlikçi panik içinde hemen indik. Doğruymuş. Eyüp Abi (Tatlıses'in menajeri) ambulans çağırdı. 2 ayrı ambulans geldi. Bazı gazeteciler televizyoncular vardı. Görüntü alınmasın diye çevresini sardık. Damla (Buket Çakıcı) kendinde değildi. Her yer kan içinde kalmıştı.

TATLISES'İN SON SÖZÜ

İbrahim Beyin bilinci açıktı. Kesik kesik ama düzgün şekilde 'Olur mu yaaa? Olur mu hiç?' diye art arda tekrarlıyordu. Başının yanından girip çıkmış mermi. İbrahim Bey, tomografide doktorun 'Elimi sık, ayağını tut' gibi sorularına tepki vermiş. Arabanın içinde vurmuşlar. Şoförü şans eseri isabet almamış. Zaten İbrahim Bey hissetmiş ve başını hemen yere eğmiş. Eğilmese çok daha fazla kurşun yiyecekmiş. Birinci ambulans İbrahim Bey'i diğeri Damla'yı aldı. Oğlu İdo'ya haber verdik. Derya Hanım'la birlikte kısa sürede ardımızdan geldiler. Hastaneye girince hemen acil müdahale yapıldı. Beyinde kanama var dediler. Sonrasında sedyeyle uzaklaştırdılar bizden..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler