Kanada'yı da deviren Fas, son 16'ya lider gidiyor

Kanada'yı da deviren Fas, son 16'ya lider gidiyor

2022 Dünya Kupası F Grubu son maçında Kanada ile karşılaşan Fas, Son 16 şansı kalmayan rakibini yenerek bir üst tura lider olarak çıkmayı başardı.

2022 Dünya Kupası F Grubu mücadelesinde Kanada ile Fas karşı karşıya geldi. Kanada’yı ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 yenen Fas, Hırvatistan-Belçika maçının sonucu sayesinde grubu lider tamamlayarak Son 16’ya kaldı.

Maçın henüz 4. dakikasında kaleci Milan Borjan’ın büyük hatasını değerlendiren Hakim Ziyech, Fas’ı 1-0 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın 23. dakikasında Youssef En-Nesyri skoru 2-0’a getiren isim olurken, 40. dakikada Nayef Aguerd’in kendi kalesine attığı golle ilk yarı 2-1 Fas’ın üstünlüğü ile sona erdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi. Gruptaki ilk maçında Hırvatistan ile berabere kalan ve ikinci maçında Belçika’yı yenen Fas, Kanada’yı da yenerek grubu 7 puanla lider olarak tamamladı. Kanada ise, 0 puanla sonuncu sırada kaldı.

Gruptaki diğer maçta Hırvatistan ile Belçika 0-0 berabere kaldı ve Hırvatistan 5 puanla grubu ikinci sırada tamamladı.

Öte yandan Beşiktaş’ın Faslı yıldızı Romain Saiss maçta 90 dakika forma giydi.

TRT YAYININDA SKANDAL YAŞANDI

TRT Spor'da yayınlanan Kanada - Fas karşılaşmasının spikeri Alper Bakırcıgil, Fas'ın 4'üncü dakikada kaydettiği golden sonra dünya kupalarındaki en erken golün Hakan Şükür'e ait olduğunu hatırlatınca devre arasında yayından alındı. Maçın ikinci yarısında karşılaşmayı Cüneyt Kıran anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler