Kılıçdaroğlundan hodri meydan!

Kılıçdaroğlu'ndan hodri meydan!

CHP lideri bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu.

2014 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı görüşmeleri sırasında TBMM'de konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan’a hodri meydan diyorum. Onun ve benim katılacağım sadece ekonomi konularının konuşulacağı bir televizyon programına davet ediyorum kendisini" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 yılı bütçe görüşmeleri sırasında TBMM'de konuşma yaptı. Sayıştay raporlarının TBMM'ye gelmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sayıştay raporları, TBMM'ye gelsin dedik. Bu duyurumuz maalesef yayınlanmadı. Hükümetten korktular. Sayın Başbakan ürkermiş, kızarmış. Sayıştay raporları TBMM'ye gelmek zorundadır. Hesap vermek bir iktidar için onurdur. Namuslu bir görevdir. Ama siz hesap vermekten korkan bir hükümeti destekleyeceksiniz en büyük endişem bu. Hesap vermeyen bir hükümet, yolsuzluklara bulaşmış hükümet demektir" dedi.
 
"SAYIŞTAY RAPORLARINI SAKLADILAR"
Sayıştay raporlarının saklandığını belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Geçen yıl ben yine Sayıştay raporları gelmedi diye bu kürsüden itiraz ettim. 132 rapor düzenlendi. Birisi bile Meclis'e gelmedi. Suçlulardan biri de kimse kusura bakmasın Türkiye Büyük Millet Meclisi koltuğunda oturan sayın Cemil Çiçek'tir. Kimse kusura bakmasın. 132 rapor. Soru önergesi verdik. Vermediler. Hangi gerekçe ile saklanır. Tertemiz olsa bütün raporları önümüze koyarlar. İçinde kirli sayfalar var. Kirlilikleri gösteren sayfalar var. Yürütme organı, yasama organına hesap vermek istemiyor. Bunun için sakladılar." 
 
"YÜRÜTME ORGANI PARLAMENTO'YA SAYGI GÖSTERMİYOR"
Bütçenin meşru olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yürütme organı Parlamento'ya saygı göstermiyor. Saygı gösteriyor olsalar, benim adıma denetim yapan organın raporunun bana gelmesine engel olmazlar. Biz itiraz etmeyelim de kim etsin? Bu bütçe meşru bir bütçe değildir. Bütçesi meşru olmayan bir hükümetin Parlamento'da, meşruiyeti her zaman tartışılır. Bütün demokrasilerde bu böyledir. Sadece totaliter rejimlerde bu istisnadır. Sayıştay da TBMM'ye bilgi vermeyerek o da ayrı bir suç işlemiştir" diye konuştu.
 
BAŞBAKAN'A HODRİ MEYDAN
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
 
Başbakan’a hodri meydan diyorum. Onun ve benim katılacağım sadece ekonomi konularının konuşulacağı bir televizyon programına davet ediyorum kendisini. Son zamanlarda bir şey çıktı “elimde belge var açıklayacağım" Daha önce de Kabataş’ta 40 kişinin türbanlı bir kadına saldırdığını söylemişti. Bekledik belgeleri açıklayacak diye. Çünkü bir Başbakan’a yakışan odur. Bu iktidar döneminde caminin imamını 8 saat terörle mücadele şubesinde tutmak hangi vicdanın işidir. Elinde belge varsa neden açıklamıyorsun.
 
“Elimde belge var açıklarım” diyor hala… Senin belgelerini gördük biz. Tıpış tıpış gittin 25 Ağustos 2004’te MGK’nın altına imza attın. Ne dendiler “efendim o zamanın şartları öyleydi.” O zaman neden Erbakan’a söylendin “Neden dik durmadın” diye. Halkı ilgilendiren belge suç değildir. Veren suçludur ama yayınlayan suçlu değildir. Dünyada hiçbir yerde bir gazeteci gizli belge yayınladığı için hapse girmemiştir.  Bunların iktidarında Türkiye’de girebilir mi. Girebilir. 2004’teki belge için suç duyurusunda bulundunuz ve yayınlayanları vatan haini ilan ettiniz. Peki 28 Şubat belgeleri yayınlandığında neden ses çıkarmadınız…
 
GEZİ ELEŞTİRİSİ
Gezi Parkı olaylarında 7 kişi hayatını kaybetti. Başbakan “canım seramikler kırıldı” diye üzüldü.
 
Can gitti orada can. Başbakan seramiklere, otobüs duraklarına  üzülüyor.
 
7 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi gözünü kaybetti…
 
Berkin Elvan daha 14 yaşında bir çocuk. Aylardır komada. Mala üzüleceğine biraz da cana üzülsene sayın başbakan…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler