'Kurşunlu Halk Oyunları Kıyafetleri Çalıştayı' Ankara'da gerçekleştirildi

'Kurşunlu Halk Oyunları Kıyafetleri Çalıştayı' Ankara'da gerçekleştirildi

Ankara'da Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz'ın başkanlığında oluşturulan 'Kurşunlu Tarihi Araştırmaları Derneği' ikinci etkinliğini geride bıraktığımız pazar günü Gençlik Parkı'ndaki Kent Konseyi salonunda başarıyla gerçekleştirdi.

KURŞUNLU Tarihi Araştırmaları Derneği'nin 25 Eylül 2022 Pazar günü düzenlemiş olduğu "Kurşunlu Halk Oyunları Kıyafetleri Araştırma Çalıştayı" başta Kurşunlu olmak üzere İstanbul ve Ankara'da yaşayan Kurşunlular'ın katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Parkı'nda Kent Konseyi için hazırladığı salonda gerçekleştirilen çalıştay, üç oturum halinde yapıldı. İstiklal marşı ve saygı duruşuna ardından Kurşunlu Tarihi Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz açılış konuşmasında; Mart 2022'de kurulan derneğin kısa sürede büyük başarılara imza attığını belirtti. Başkan Prof. Dr. Eryılmaz kurulduğu ilk günden bu yana derneğin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri anlatırken; Özellikle Kurşunlu Kalesi'nde Türk Tarih Kurumu sponsorluğu ile Çankırı Müzesi'nin denetiminde yapılan etüt ve jeoradar çalışmalarının çok başarılı geçtiğini belirtti. Prof. Dr. Eryılmaz, yakın bir gelecekte Kurşunlu'da kazı çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi.

Çalıştay Başkanı Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç de yaptığı konuşmada "Amacımız Kurşunlu'da anayol kenarına turizm bölgesi ya da tarihi bölgeleri gösteren kahverengi tabelayı koydurmaktır. Yine bu dönemde Kurşunlu Tarihi Araştırmaları Derneği, Kültür Bakanlığı'ndan yayın sertifikası aldı ve ilk eserlerinde yayınladı. Muharrem Hançerli'ni 'Endemik Bitkiler' kataloğu Ömer Lütfi Özenç’in 'Kurşunluca Sözlük' ve Serpil Kaya’nın 'Elim Sende' adlı kitapları ilk basımları yapıldı." dedi.

sablon-calistay-programi-resim-09.jpg

kursunlu-calistay-resim-03.jpg

kursunlu-calistay-resim-05.jpg

kursunlu-calistay-resim-01.jpg

kursunlu-calistay-ankara-resim-09.jpg

kursunlu-calistay-resim-04.jpg

kursunlu-toplanti-ankara-resim-09.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler