Mersin İdmanyurdu: 2 - Beşiktaş: 5

Mersin İdmanyurdu: 2 - Beşiktaş: 5

Şampiyonluk adaylarından lige en dikkat çekici başlangıcı yapan Beşiktaş oldu.

Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda karşılaşan siyah beyazlılar, muazzam bir futbol oynadı ve 5-2'lik galibiyetle lige fırtına gibi girdi. Oğuzhan'ın 3 asist yaptığı maçta Cenk Tosun da hattrick yaptı. 

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Mersin İdmanyurdu'na konuk oldu. Takımın başına getirilen teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ilk resmi maçına çıkan Beşiktaş'ta, yeni transferler Luiz Rhodolfo, Andreas Beck ve Dusko Tosic ligde ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Takımın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma da 3 yıl sonra yeniden siyah beyazlı formayla Spor Toto Süper Lig'de ter döktü. Mario Gomez'i yedek soyunduran Güneş, kalede Tolga Zengin'e şans verirken, defansta Beck, Ersan Gülüm, Rhodolfo ve Tosic dörtlüsünü sahaya sürdü.

Geçen sezonun da açılış maçında yine Beşiktaş ile karşılaşan Mersin İdmanyurdu, sahaya Mihaylov, Sadiku, Vederson, Tita, Welliton, Oktay Delibalta, Mitrovic, Nakoulma, Mehmet Taş, Serkan Balcı ve Khalili ilk 11'i ile çıktı.

Beşiktaş maça fırtına gibi başladı. İlk 6 dakikada rakip kaleyi 4 kez yoklayan siyah beyazlılar golü de hemen buldu.  9. dakikada Beşiktaş aradığı golü buldu. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla hızla ceza sahasına giren Cenk Tosun, şık bir çalımla defanstan sıyrılarak, topu kalenin uzak köşesinden ağlara gönderdi ve geçen sezon olduğu gibi bu yıl da takımının bu sezonki ilk golünü atan isim oldu. Golden sonra stoperlerin arasına atılan uzun paslarla etkili olan ev sahibi, 4. denemesinde golü buldu. 19. dakikada Mersin ekibi, maça dengeyi getiren golü attı. Khalili'nin ara pasıyla defansın arkasına sarkan Nakoulma, karşı karşıya kaldığı kaleci Tolga Zengin'i de geçerek, topu boş kaleye gönderdi: 1-1. Nakoulma, gol sonrasında tribünlere koşarak, asker selamı verdi.

Beşiktaş ilk yarının sonunda şiir gibi bir golle tekrar öne geçti. Orta sahayı hızla geçen Olcay Şahan, meşin yuvarlağı Cenk Tosun'a gönderdi. Bu oyuncunun pasıyla kalabalık Mersin defansı arasında kalan Oğuzhan Özyakup, topu tekrar Olcay'a kazandırdı. Kale önüne kadar giren Olcay'ın pasıyla boş pozisyonda kalan Cenk, rahat bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, hem kendisinin, hem de takımının ikinci golünü kaydetti. 

İkinci yarıda oyunun tek hakimi yine Beşiktaş'tı. Hücum alanında seri paslarla etkili olan siyah beyazlılar, 65. dakikada Mehmet Taş'ın atılmasıyla 10 kişi alan rakibi karşısında 67'de farkı ikiye çıkardı. Maçın yıldızlarından Oğuzhan'ın pasında Cenk, kendisinin ve takımının 3. golüne imza attı. Türkiye'deki ilk hattrickini yapan Cenk, Mersin İdmanyurdu maçlarındaki 6. golüne imza attı. 

Beşiktaş, bu golden sonra da durmadı. Gecenin kahramanı Oğuzhan, 73. dakikada 3. asistini Olcay'a yaptı ve skor 4-1'e geldi. Son bölümde Tosic'in hatası sonucu oluşan pozisyonda Nakoulma farkı ikiye indiren isim oldu. 

Beşiktaş, son anlarda başka gole izin vermedi ve uzatmalarda Kerim ile br gol daha bularak maçı 5-2 kazandı. Siyah beyazlılar böylece lige en iyi başlayan takımlardan biri  oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler