MHP Çankırı'da kartlar yeniden dağıtılıyor!

MHP Çankırı'da kartlar yeniden dağıtılıyor!

MHP Çankırı'da Ilgaz ve Korgun'da 5 Eylül 2020 tarihinde yapılacak ve İl Kongresi'ne giden yolculuk başlayacak. Sözcü18 Haber Merkezi, MHP İl kongresine giden yolun taşlarının döşeneceği süreçte yaşanacak olası gelişmeleri mercek altına aldı.

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimler sonrasında Çankırı Belediyesi'ni AKP'nin elinden alan MHP'de ilçe ve Merkez İlçe kongrelerinin takviminin belirlenmesinden sonra girilen teşkilat seçimleri öncesi yaşanan gelişmeler "kartların yeniden karıldığı"nı gösteriyor. 

Sözcü18 Haber Merkezi'ne son günlerde ulaşan ve MHP'nin kulislerinden elde edilen bilgilerle derlediğimiz haberimizin de başta Merkez İlçe olmak üzere İl Kongresi öncesi parti tabanında büyük yankı yapacağını düşünüyoruz. İsterseniz lafı fazla uzatmadan haberimize geçelim.

BALGAT, KONGRELERİN 'TEK ADAY'LA YAPILMASINI İSTİYOR! LAKİN...
İlk ilçe kongresini Korgun ve Ilgaz'da 5 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirecek olan MHP, 4 Ekim Cuma günü yapacağı Merkez İlçe Kongresi ile İl Kongresi'ne giden süreci tamamlayacak.

MHP'de başta Çankırı İl Kongresi olmak üzere yapılacak ilçe kongrelerine "tek aday" ile girilmesi öngörülmekte! Bu öngörü tabi ki yerel yöneticilerin isteği ile değil, her zaman olduğu gibi Balgat'ın yani Genel Merkez'in direktifleri doğrultusunda ortaya çıkmakta! Balgat bu konuda öylesine ısrarcı ki, olası 2 adayla yapılacak kongrelerde Genel Merkez'in istemediği aday seçimi kazanırsa görevden alınacağı da gün gibi aşikar. Ancak başta Çankırı olmak üzere yurdun birçok bölgesinde yapılacak kongrelerin çoğunluğunda MHP'nin, kongrelerini asgari 2 adayla yapacağını da bu satırlardan yazmak hiç de falcılık olmasın! Yaşanacak kongre süreçlerinde Balgat'ın inadının tahminlerin üzerinde kırılacağını belirtelim ve biz tekrar Çankırı'ya dönelim.

MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI TRİBÜNE GÖNDERİLDİ!
MHP Çankırı'da "kartların yeniden karılacağı" iddiamızı destekleyen en flaş gelişme geride bıraktığımız hafta içerisinde yaşandı. Halen Merkez İlçe Başkanlığı koltuğunda oturan Bahadır Akbaba, kongreler öncesi Genel Merkez'e yaptığı ziyarette 'görev verirseniz yeniden aday olurum' talebi "yaptığını hizmetler için teşekkür ederiz. Sizlerin biraz dinlenmenizi uygun görüyoruz" (!) yanıtıyla Çankırı'ya döndü. 

Yaşanan bu gelişme "Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli olur" (!) atasözünü de bizlere hatırlatmadı değil!

Neden derseniz; Çankırı İl Kongresi için Kurşunlu'da belediye başkanlığı seçimini kaybettikten sonra evini şehir merkezine taşıyan İbrahim Doğu geldi aklımıza! Deneyimli isim de geride bıraktığımız aylarda Balgat'ı ziyaret etmiş ve Çankırı İl Başkanlığı için 'aday' (!) olabileceğini belirtince o da benzer bir yanıtla evine dönmek zorunda kalmıştı.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI İLE BİRLİKTE İL BAŞKANI KİM YA DA KİMLER OLABİLİR?
Gelelim temel soruya:

- MHP Merkez İlçe Başkanı ve sonrasında İl Başkanı kim olabilir?

Bugün için bu sorunun yanıtını en rahat şekilde verebilecek iki isim var! Birincisi halen Balgat'da "MHP Genel Sekreter Yardımcısı" unvanı ile görev yapan Kadir Şekerci... Diğeri Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan İsmail Hakkı Esen!

Şüphesiz ki bu iki isim MHP'nin Çankırı teşkilatlanmasında önem taşıyan iki 'kilit' noktada görev yapıyor olmaları İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı'nı 'belirleme' ya da 'tayin etme' noktasında yadsınmayacak siyasi güce sahipler! Ancak Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'le ilgili parti tabanında yeni yeni oluşmaya başlayan bazı olumsuz düşüncelerin (Henüz Kadir Şekerci'ye duyulan olumsuz tepkilerin boyutunda olmasa da) beklenenin üzerine çıkmaması da olası değil!

Hatırlanacağı gibi Çankırı, geçmişinde gerçekleştirdiği sürpriz sonuçlu il kongreleri ile de ülkenin gündemine gelmiş ve sonuçları günlerce tartışılan süreçlerin yaşandığı bir şehir olarak MHP tabanının hafızalarında yer almıştı!

KULİSLERDE MERKEZ İLÇE İÇİN YILMAZ ERİCEKLİ, İL BAŞKANLIĞI İÇİN HÜSEYİN YAKAR...
Kendisini Balgat'da Çankırı'nın siyasi taşlarını döşemeye adamış olan Kadir Şekerci ile Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan İsmail Hakkı Esen'in "ortak çalışması" olarak kulislere düşen iki isimden biri Merkez İlçe Başkanlığı koltuğuna aday yapılacak olan Yılmaz Ericekli... Sağlık sorunları nedeni ile görevi bırakacağı ifade edilen mevcut İl Başkanı Hasan Çakır'dan boşalacak olan koltuğa da 2015 genel seçimlerinde MHP Çankırı 2. sıra milletvekili adayı Hüseyin Yakar... (Editör'den: Şunu da belirtelim ki, her iki isimle de haber yayına hazırlanmadan bir görüşme yapmadık. Konuyla ilgili olarak söylemek istedikleri var ise bizlere ulaşarak düşüncelerini belirtebilirler.)

Çankırı Türk Ocakları Şubesi yönetiminde olan Yılmaz Ericekli'nin Bahadır Akbaba'dan boşalacak olan Merkez İlçe Başkanlığı için güçlü bir aday olduğu yönünde bilgilere sahip olmamıza karşın, Ülkü Ocakları'ndan gelen parti tabanının Ericekli'ye 'muhalif' olduğunu da belirtmekte fayda görüyoruz. Bu bağlamda Merkez İlçe Kongresi'nin de 2 adaylı geçmesi muhtemel.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN 'ADAY' İSİMLER ÇIKAR!
MHP Çankırı İl Başkanlığı için yarışın çekişmeli geçmesi bize göre çok normal! Hasan Çakır başkanlığındaki mevcut il yönetimini bugün için 'kenetlenmiş' olarak gördüğümüzü de ifade edelim. Hatta hatta Merkez İlçe yönetimi de benzer bir hal ve davranış içerisinde... Mevcut il yönetimi ve Merkez İlçe yönetimi içerisinde görev yapan bazı isimlerin 'başkan adayı' olarak önümüzdeki süreçte karşımıza çıkması hiç de sürpriz olmayacak! Bunu da ilerleyen süreçte hep birlikte göreceğiz.

İşin özeti; MHP Çankırı'da ilçe kongreleri ile birlikte 'siyaset kazanı' fokur fokur kaynamakta ve daha da kaynayacağı gün gibi aşikar...

Haberin başlığında dediğimiz gibi "MHP Çankırı'da kartlar yeniden dağıtılıyor" (!)

Kimin nasibine ne düşeceğini süreç gösterecek! 

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğiz; Halen elinde 2 As bulunan(lar)ın oyun sonrasında 'Sinek ikili' konumuna düşmelerine de hiç mi hiç şaşırmayacağız... Biline...

SÖZCÜ18

İşte MHP Çankırı İlçe Kongre tarihleri

Ilgaz - Korgun 05 Eylül 2020 Saat: 10:00

Kurşunlu - Kızılırmak 06 Eylül 2020 Saat: 10:00

Şabanözü - Eldivan 19 Eylül 2020 Saat: 10:00

Çerkeş - Orta - Bayramören 20 Eylül 2020 Saat: 10:00

Atkaracalar -  Yapraklı 27 Eylül 2020 Saat: 10:00

Merkez İlçe 04 Ekim 2020 Saat: 10:00

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
112 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler