MKE Ankaragücü: 2 - Çaykur Rizespor: 1

MKE Ankaragücü: 2 - Çaykur Rizespor: 1

Ankaragücü, corona virüsüne önlem olarak seyircisiz oynanan maçta kümede kalma yarışındaki rakiplerinden Çaykur Rizespor'u sahasında 2-1 mağlup ederek 3 haftalık aranın ardından kazanmayı başardı.

Süper Lig’in 26. haftasında Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Eryaman Stadı’nda oynanan mücadeleyi ev sahibi takım 2-1 kazanarak ligde kalma yarışında kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

Ligde 3 haftadır puan alamayan Ankara temsilcisi, rakibi karşısında 5 dakikada iki gol buldu. İlk gol Çaykur Rizesporlu stoper Burak’ın kendi kalesine gönderdiği topla geldi: 1-0. Dakikalar 22’yi gösterdiğinde ise Gerson Rodrigues Lukasik’in asistinde Ankaragücü’nü 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

Çaykur Rizespor farkı azaltma çabalarına ilk yarının son dakikalarında ulaştı. Garmash’ın golüyle soyunma odasına umutla giden Karadeniz ekibi, ikinci yarıda aradığı golü bulamayınca sahadan 2-1’lik yenilgiyle ayrıldı.

Çaykur Rizespor’da Moroziuk duraklama dakikalarında gördüğü iki sarı kart nedeniyle takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Ankaragücü 23 puanla 17. sırada haftayı tamamladı. 1 maçı eksik olan Rizespor da 25 puanla 15. sırada yer aldı.

Ankaragücü ligin 27. haftasında 21 Mart Cumartesi günü Gaziantep FK ile deplasmanda karşılaşacak. Çaykur Rizespor ise 17 Mart Perşembe günü Göztepe ile deplasmanda erteleme maçına çıkacak. Karadeniz temsilcisi 22 Mart Pazar günü ise sahasında Galatasaray’ı konuk edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler