Muğla’nın Ula ilçesinde orman yangını

Muğla’nın Ula ilçesinde orman yangını

Muğla'nın Ula ilçesine dün gece çıkan ve Gökova manzaralı ormanlık alanları kül eden yangın sabah saatlerinde söndürüldü.

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Kozlukuyu yakınları Ataköy Mevkii'nde dün gece yarısı başlayan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 31 arazöz, 19 su ikmal aracı, 23 yer ekibi, 5 dozer, 25 teknik personel ve 15 orman muhafaza memuru ile 100'ün üzerinde orman işçisi müdahale ederken çevre il ve ilçelerden takviye ekipler istendi.

Sarp ormanlık ve kayalık bölgede devam eden yangın rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle kontrol altına alınamazken, sabah erken saatlerden itibaren uçak ve helikopterler devreye girdi.

Yanan ormanlık alanların Gökova manzaralı olması dikkat çekti. Bazı köylülerin bölgede yangının büyümesine ve yerleşim yerlerine doğru yayılmasına karşı önlem almaya çalıştığı kaydedildi.

Alevlerin bir süreliğine Ataköy Mahallesi’ne yaklaşması nedeniyle korku ve heyecan yaşandı.

Bölgeye yakın konumda bulunan ve mahalleyi tehdit etmeye başlayan alevler sonrası muhtarlık tarafından vatandaşlara su tankerlerini doldurması ve dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu.

Muğla Valiliği saat 08.42 itibarıyla yangının kontrol altına alındığını açıkladı:

“Sabaha kadar süren yangınla mücadele çalışmalarının neticesinde Gökova Kozlukuyu yangını kontrol altına alınmıştır. Karadan ve havadan yangınla mücadele çalışmalarında fedakarca görev yapan ekiplerimize teşekkür ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler