Okmeydanında silahlar patlıyor!

Okmeydanı'nda silahlar patlıyor!

Yaklaşık 50 silahlı kişinin Okmeydanında...

İstanbul’un geleneksel olarak sol kimliğiyle bilinen semtlerinden Okmeydanı’nda bu akşam saatlerinde yaklaşık yüz kişilik sopalı ve silahlı bir grup Sibel Yalçın Parkı (resmi adıyla Fatma Girik Parkı) çevresinde gövde gösterisi yaptı. Park etrafında rastgele ateş eden çete üyeleri tepki gösteren mahalleli gençleri de kovaladı.
 
Çetenin ardından zırhlı polis araçları da bir süre mahalle içinde dolaştı.
 
Olaylar dün (20 Kasım) torbacı diye bilinen bir uyuşturucu satıcısının dövülerek ağır yaralanması üzerine patlak verdi. Bazı devrimci grupların uyuşturucu satıcılarına yönelik bu tarz “cezalandırma” eylemlerine daha önce de tanık olan mahallelilerden, olay sırasında dozun kaçtığını ifade ederek yatıştırma amaçlı müdahale edenler de oldu.
 
Olayın ardından, dövülen uyuşturucu satıcısının Kürt kökenli olduğunun öğrenilmesi üzerine, şoven saldırı iddiaları ortaya atılsa da mahallede faaliyet yürüten kitle örgütü temsilcileri bu iddiaların mahalledeki toplumsal kesimler ve siyasal gruplar arası hassas dengeleri kaşımaya yönelik bir çarpıtma olduğunu belirtiyor. Okmeydanı daha önce pek çok kez bir Kürt-Alevi gerilimi yaratmaya yönelik provokasyonlara sahne olmuştu.
 
Mahallede gerilim sürüyor. (sendika.org)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler