Rusya, Darya Dugina suikasti ile ilgili Ukrayna’yı suçladı

Rusya, Darya Dugina suikasti ile ilgili Ukrayna’yı suçladı

Rus siyaset uzmanı Alexander Dugin'in kızı Darya Dugina'nın aracına bomba konularak öldürülmesi ülkede tansiyonu yükseltirken, Rusya, suikastla ilgili Ukrayna'yı suçladı.

RUSYA'nın en önemli siyaset uzmanlarından olan ve aynı zamanda Devlet Başkanı Vladimir Putin'in “beyni” olarak anılan Alexander Dugin'in kızı Darya Dugina’nın aracına bomba konularak öldürülmesi Rusya'yı ayağa kaldırdı. Saldırı sonrası tüm dikkatler Kiev'e çevrilirken Ukrayna tarafı suikastla bağlantısının bulunmadığını duyurdu.

Olayla ilgili soruşturma sürerken Putin yönetimi şiddet yoluyla devirmeyi amaçlayan bir yeraltı örgütü olan Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu’ndan açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin karşıtı bir harekete başladıklarını duyuran örgüt, sosyal medyadan yaptıkları açıklamada "Rusya lideri Putin ve oligarklarının tahtan indirileceğini” savunurken, Darya Dugina ve Alexander Dugin'in bazı programlarda Ukrayna'da katliam çağrılarında bulunduğu iddia edildi.

RUSYA FEDERAL GÜVENLİK SERVİSİ AÇIKLADI

Ancak bu açıklamaya rağmen Rusya, cinayetten Kiev yönetimini sorumlu tutmaya devam etti.

Rusya’nın istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi (FSB), aşırı milliyetçi Rus ideolog Alexander Dugin’in kızı Darya Dugina’nın suikastının arkasında Ukrayna özel kuvvetlerinin olduğunu iddia etti. Rusya, Dugina’yı öldürme planını geçen ay Moskova’ya gelen Ukrayna vatandaşı bir kadının gerçekleştirdiğini belirtti.

Natalya Vovk’un Ukrayna kimliği

FSB, "Keşif faaliyetleri sonucunda, Rus gazeteci Darya Dugina suikastı FSB tarafından açıklığa kavuşturulmuştur. Suikastın Ukrayna istihbaratı tarafından hazırlandığı ve işlendiği, failin 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğu belirlenmiştir” ifadelerini kullandı. Açıklamada ayrıca, Vovk’un 2010 doğumlu kızı Sofia Mihaylovna’nın da plana dahil olduğu kaydedilerek "Dugina cinayetinin organizasyonu ve Dugina’nın yaşam tarzı ile ilgili bilgi almak için Moskova’dan daire kiraladılar" denildi.

Rus basını, “Suçun işlendiği gün Vovk’un Pskov üzerinden Estonya’ya kaçtığını da öne sürdü. Rus Soruşturma Komitesi’nin bu iddiayı araştırdığı bildirildi.

UKRAYNA SUÇLAMALARI REDDETTİ

Interfax haber ajansında yer alan Rus soruşturmacıların açıklamasına göre, Cumartesi akşamı Dugina’nın kullandığı Toyota Land Cruiser model aracının içindeki patlayıcı bir cihazın infilakıyla suikast meydana gelmişti.

Ukrayna ise suikastın arkasında olmadığını belirtmişti.

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından dün yapılan açıklamada, Dugina’nın aracının altına bomba düzeneği kurulduğu aktarılarak, "Darya Dugina’nın aracının şoför koltuğu bölümünün alt kısmına bomba yerleştirildiği tespit edildi. Şu anda Rusya Soruşturma Komitesi Adli Birimler Müdürlüğü’nden uzmanların katılımıyla olay yerinde incelemeler devam ediyor. Tamamen yanan araç ise özel bir otoparka çekildi. Ayrıca soruşturma için fizik, kimya, biyoloji ve genetik uzmanları da görevlendirildi. Aracın güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı. Elde edilen bilgilere göre, saldırının önceden planlandığı işlendiği düşünülüyor. Suçu işleyen ve bağlantıda oldukları kişilerin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor” sözlerine yer verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler