SON DAKİKA: Ilgazda trafik kazası: 5 ölü

SON DAKİKA: Ilgaz'da trafik kazası: 5 ölü

Ilgaz - Gaziler köyü mevkiinde gece 02.30 dolaylarında meydana gelen

trafik kazasında 5 ölü var.

Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre İstanbul yönünden Samsun yönüne gitmekte olan Ahmet Yalçın (44) yönetimindeki 34 YA 6287 plakalı Clio model özel araç, D-100 karayolu Gaziler köyü mevkiinde  Trabzon'dan Zonguldak'a sefer halinde olan Kemal Çakır yönetimindeki 61 S 0883 plakalı yolcu otobüsünün altına girdi.

Meydana gelen kazada, özel araçta bulunan sürücü Ahmet Yalçın başta olmak üzere, Medet Bakır (54), Resmiye Bakır (50), Nimet Bakır (37) olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralı olarak Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılan Suna Temur'un (22) bütün uğraşlara karşın beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

HATALI SOLLAMA
ÖLÜMCÜL KAZAYA NEDEN OLDU! ANCAK...

Edinilen bilgilere göre İstanbul yönünden gelmekte olan Ahmet Yalçın yönetimindeki özel aracın, gece 02.30 dolaylarında hatalı sollaması nedeniyle, 46 yolcu ve 3 personeli ile Trabzon'dan Zonguldak'a giden özel bir seyahat firmasına ait yolcu otobüsünün altına girdiği öğrenildi.

Kazanın nedeni her ne kadar "hatalı sollama" olarak görülse de, karayolunda sürdürülen çalışmalarda yeni yol ile eski yol arasındaki yükseklik ve yer yer çalışma yapılan bölgelerde görülen "düşük banket" sürücülerin kazadan "kaçma" şanslarını ortadan kaldırıyor. Yol yapım müteahhitlerinin çalışma yaptıkları şeritlerde yüksek oranda düşük bankete neden olan ortamlara sebebiyet verdikleri ve bu yol üzerinde seyahat eden araçların adeta "sırat köprüsü" üzerinde yol almalarına neden oluyor.

Kaza sonrası gözaltına alınan otobüs şoförü Kemal Çakır ile ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. (Fotoğraflar: sözcü18.com/RBS Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler