Ülke genelinde karantina öncesi ilk adım! Çankırı'da da izolasyon başladı

Ülke genelinde karantina öncesi ilk adım! Çankırı'da da izolasyon başladı

81 İlin valisinin Cumartesi günü gerçekleştirdiği toplantılar sonrasında, il, ilçe, belde ve köy giriş-çıkışları denetim ve kayıt altına alınıyor. Yerleşim bölgelerine dışarıdan gelenler 14 gün süresince evlerinde ikamet altına alınacaklar.

Ülke genelinde Cumartesi günü il valileri başkanlığında toplanan il idare kurullarınca alınan karar gereği, il, ilçe, belde ve köy giriş-çıkışları denetim ve kayıt altına alınıyor. Bazı illerde cumartesi saat 17:00'de başlayan uygulama bugün itibariyle 81 ilde uygulanmaya başladı.

Özellikle eğitime verilen ara ile birlikte büyükşehirlerden başta Ege, Akdeniz, Karadeniz ve kırsal bölgelere beklenmeyen ölçüde akın başladı. Bu beklenmedik insan seyahatinin korona virüsün ülke genelinde daha da hızla yayılmasına neden oldu.

ÇANKIRI MERKEZ OLMAK ÜZERE İLÇELERE GİRİŞ-ÇIKIŞLAR DENETİM ALTINDA
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Cumartesi günü saat 17:00'den itibaren başta Çerkeş olmak üzere Atkaracalar, Ilgaz, Kurşunlu, Şabanözü ve Yapraklı ilçelerinde, ilerleyen saatlerde de diğer ilçelerde giriş-çıkışlar polis ve jandarma tarafından denetim altına alınmaya başlandı.

cankiri-ilgaz-kontrol-ates-olcuyor-resi-0121.jpg

Polis ve jandarmanın yaptığı denetimlerde ilçelere başta İstanbul ve Ankara'dan geldiği tespit edilenlere ikamet edecekleri konutlarda 14 gün süresince 'karantina' uygulamasına tabi oldukları hatırlatılmakla birlikte ilk etapta ateş ölçümü gerçekleştiriliyor. Bu ölçümlerde yüksek ateş çıkanlar en yakın hastaneye sevkedilirken, seyahate çıktığı adres de kayıt altına alınıyor.

ÇERKEŞ BELEDİYE BAŞKANI HASAN SOPACI: GECİKİLMİŞ OLSA DA ALINAN KARAR SEVİNDİRİCİ
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı son gelişmelerle ilgili olarak Sözcü18'e yaptığı açıklamada; "Cumartesi günü saat 17:00'den itibaren alınan karar çerçevesinde ilçemize giriş-çıkışlar denetim altına alındı. An itibariyle ilçemize ve bağlı köylerimize kimlerin nereden geldiğini biliyoruz. İlçemize başta İstanbul ve Ankara'dan gelen vatandaşlarımız 14 gün süresince beyan ettikleri adreslerde kendi karantinalarını uygulama taahhüdü veriyorlar. Şu ana kadar yaklaşık 500'e yakın vatandaşımız kendi karantinalarını uygulama taahhüdünde bulundular. Uygulama ile corona virüsünün yayılma riskini olabildiğince azalacağını düşünüyoruz. Kişisel kanaatimi daha önce de çeşitli vesilelerle belirtmiştim. Bugünkü uygulamanın okulların tatil edilmesiyle birlikte başlaması çok daha faydalı olacaktı. Ancak gecikilmiş olsa da alınan karar sevindirici" dedi.

cankiri-ilgaz-kontrol-resim-0121.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler