Uyan, babaya geldik!

Uyan, babaya geldik!

Vali Uzun, KUZKA toplantısında yaptığı konuşmada Çankırı ile ilgili gerçekleri nihayet ifade edebildi.

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, göreve geldiği günlerde yaptığı benzer konuşmalardan bir tanesini cumartesi günü uzun bir aradan sonra nihayet gerçekleştirdi. Vali Uzun, 21 Haziran'da 65 yaşını doldurması nedeniyle emekliliğinin yaklaştığı şu günlerde "seçim gündemi" ile ilgili paralel demeçlerin ilkini verdi. Karatekin gazetesinde bugün 1. sayfadan yayımlanan haberin başlığı "Türkiye'nin en fakir bölgesi Çankırı'dır" diyordu. İşte size haberde Vali Uzun'un konuşmaları ile ilgili olan bölüm...

"TÜRKİYE'NİN EN FAKİR BÖLGESİ ÇANKIRI'DIR"
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Çankırı İl Çalıştayı Cumartesi günü Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Sinop ve Kastamonu’dan sonra Çankırı’da gerçekleştirilen çalıştayda ajansın faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya katılan Vali Şemsettin Uzun burada yaptığı konuşmada ”KUZKA’yı Kastamonu, Çankırı ve Sinop Valileri yönetiyor. Buradaki paralar sizlerin yaptığı projelere göre veriliyor” dedi. Uzun, konuşmasının devamında şunları söyledi:

BAR BAR BAĞIRIYORLAR BÖYLE ORTAKLIK OLUR MU?
“Biz zaman içerisinde çıktığımız zaman bundan sizin mutlaka haberiniz olacak. Şimdi buradaki yarışma şu. Kim iyi proje yapıyorsa biz ona bu parayı vereceğiz. Geçenlerde 200 bin TL bir paramız vardı bizim, bir çağrıya çıktık. Biz 21 tane proje yapmışız. Kastamonu 23, Sinop ise 2 proje yapmış. Ondan sonra bar bar bağırıyorlar böyle ortaklık olur mu? Yani buradaki yarışma arkadaşlar kim iyi proje yapıyorsa, bu para oraya gidecek. Buna mutlaka sahip çıkmalısınız. Tabi bir Aytaç 400 bin lira dişimizin kovuğuna gitmez, Yıldızlar Holding gitmez diyorsun, ama öyle değil. Benim damat Toyoto’da çalışıyor, onlar bile Avrupa Birliğinden 500 bin lira aldılar Toyoto’ya, böyle bir çalışma sonucu. Önümüzdeki Mayıs ayında 14-15 milyonluk bir parayı emrinize amade kılacağız belli sahalarda. Bizim için bu çok önemli, onun için sahip çıkmalıyız. Yani 200 bin liraya 21 tane proje çıkartmışsak diğer konularda sizlerden daha çok proje bekliyoruz. Bunu mutlaka ama mutlaka tüm iş adamlarımıza iyi bir şekilde anlatmalıyız.

ÇANKIRI BOŞALDI...
Allah Allah diyoruz parasızlıktan, niye göç ediyoruz. Kastamonu boşaldı, Çankırı boşaldı, Sinop hakeza boşaldı. Ben iddia ediyorum. Türkiye’nin en fakir bölgesi ne Güneydoğu, ne de başka, Türkiye’nin en fakir bölgesi Sinop, Kastamonu ve Çankırı bölgesidir. Onun için buna sahip çıkmalıyız. Kim iyi proje yaparsa bunlar ona sahip olacak. Üstelik değerlendirmeyi de biz yapmıyoruz. Bağımsız bilirkişilere gönderiyoruz, onlar bakıyor. Nitekim yapılan 21 projenin 3’üne para verdik.”

(kaynak: karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler