Uzun: Tapuyu veriyoruz ama

Uzun: Tapuyu veriyoruz ama

Yapraklı İlçesi Yukarıöz Beldesinde kadastro çalışmaları tamamlandıktan sonra yeni tapular hak sahiplerine Vali Şemsettin Uzun tarafından dağıtıldı.

Yukarıöz Beldesi tapu dağıtım törenine Vali Şemsettin Uzun, Yapraklı Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, İl Jandarma Komutanı J. Albay İsmail Duvan, Yukarıöz Belediye Başkanı Ömer Karaca, Kadastro Müdürü Kemalettin Topçuoğlu, Müdür Yardımcısı Mahir Bingöl, Mühendis Engin Yüksel, Kadastro üyesi Yavuz Başataç, kontrol memurları Recep Yılmaz ve Murat Dinçer, teknisyen Ayşenur Yılmazoğlu ve Osman Sezer, sekreter Emel Körasan, tapu sahipleri ile basın mensupları katıldı.

Tapu dağıtım töreninde konuşan Kadastro Müdürü Kemalettin Topçuoğlu, “Şu anda Yukarıöz Beldesi’nde 150 vatandaşın yeni tapuları çıktı. Askı ilanında 331 yerden sadece bir tanesi mahkemelik, Beldede yaptığımız çalışmalar esnasında bize yardımcı olan Belde başkanı ve Belde halkına teşekkür ederim” dedi.

Yukarıöz Belde Belediye Başkanı Ömer Karaca, “Beldemizde yapmış oldukları çalışmalarından dolayı Kadastro Müdürlüğü personeline beldem adına teşekkür ederim. 300 yıllık ekip biçtiğimiz tarlalarımızın yüzde 50’si ormana kaldı. 2B çalışmalarıyla orman ile alakası olmayan yerlerin ormana verilmesi yerine, hak sahiplerine verilmesini istiyoruz. Verilen bu tapular mevcut arazinin üçte biri. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

vALİ UZUN: BUGÜN KAZMA ALIP TARLASINA GİDEN YOK!
Vali Şemsettin Uzun, “Bu belgeler çok önemli. Bir yerde gayrimenkul varsa, tapuda olmak zorunda. ‘Dünyada mekân ahirette iman’ sözünü hepiniz biliyorsunuz. Tapunuz olmadan hiç bir şey yapamazsınız. Bu tapular sayesinde de herkes kendi yerine sahip çıkacak. Bazı tarla ve arsalara bakıyoruz, kendi haline bırakılmış, işlenmez vaziyette bekliyor. Zamanında bir nesil bu tarlalar üzerinden geçimini sağlamış. Şimdi bir kazma alıp tarlasına giden yok. Memlekette genç diye bir şey kalmadı. Tapuyu biz size veriyoruz, ama ne işe yarayacak bilmiyoruz da. Araziye gidip mutlaka çalışın. Türkiye artık büyüyor, gelişiyor. Bizim tarım ürünlerine ihtiyacımız var. Burada haksız bir işlem varsa gerekeni de yapacağız. Tapu dağıtımında aile bireyleri sayısını sorarak keşke bu tapuları toplulaştırabilsek, parça bölük olmasa. Tapu olmadan hiç bir şey olmaz” dedi. (Kaynak: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler