Vali Uzun, bunu ikinci kez yapıyor!

Vali Uzun, bunu ikinci kez yapıyor!

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, POEM öğrencilerine yaptığı konuşmada sistemli bir şekilde "Ermenilerin yaptıklarını" anlatarak ikinci kez "provakasyon" yaptı.

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Polis Meslek Eğitim Merkezi 9. Dönem öğrencilerine "yine" konferans vermiş. Tıpkı aynı okulun 8. Dönem öğrencilerine verdiği gibi!

Vali Uzun, ilk olarak laiklik ve sosyal devlet anlayışı konularını anlatarak, polis adaylarını bilgilendirmiş. Ve daha sonra tıpkı 8. Dönem öğrencilerine de aktardığı gibi lafı "Ermeni ilişkileri ve Iğdır Valiliği döneminde yaptırdığı Soykırım Anıtı ve Müzesi"nden bahsetmiş!

Ne tesadüf! Vali Uzun'a POEM'den davet gelince; zat-ı şahaneleri çekmecesindeki "Ermeni dosyasını" koltuğunun altına alıyor ve doğru konferans salonuna!

Yeniden Uzun'un konferansına dönelim: 1993-1999 yılları arasında Iğdır Valiliği yaptığı dönemde yaşadığı olayları ve Ermenistan ile ilişkiler hakkında da bilgi veren Vali Uzun, Türkiye’nin önemli bir konumda olduğunu, bu nedenle dış tehditlere açık olduğunu ve bunun için Türk milleti olarak çok dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Türklerin çeşitli katliamlara ve soykırımlara uğradığını da belirten Vali Uzun, Ermenistan tarafından Türklere yapılan katliamın fotoğraflarla ve materyallerle anlatıldığı Soykırım Müzesi ve Anıtını slayt gösterisi ve anıtın fotoğraflarının sunumu ile polis adaylarına anlattı.

Vay canına! İki yıl sonra polis olarak mesleğe girecek olan "aday"lara T.C.'nin Çankırı Valisi günümüzde  vatandaş - polis arasında yaşanan problemlere "yeni projeler" sunması gerekirken, sen tut  1915 - 1918 yılları arasında yaşanan olaylarla ilgili olarak, koltuğunun altında dosya ile "soykırım müzesini" hem de slayt gösterisi ile sun!

Vali Uzun, “1997 yılında yapımına başlanılan ve 1999 yılında tamamlanan anıt, 1,3 hektar alan üzerinde, yerden 43,50 metre yükseklikte, halen Türkiye’nin en yüksek anıtı. Alt kısmı 350 m.lik alan müze ve üst kısmı 5 kılıçtan oluşuyor. Eski Türk Devletlerinden Cumhuriyetimize kadar geçen evre kılıçların kabzalarındaki tunç döküm rölyeflerle anlatılıyor. Arkasındaki Ağrı Dağı ile de bir tablo oluşturmakta. Müzesinde 1915-1918 yılları arasında Bölgede yaşayan Ermeni vahşetinden geriye kalan ve toplu mezarlardan çıkarılan materyaller, belgeler ve fotoğraflar sergilenmektedir” dedi.

Ve konuşmasını "Vatanımızı korumak için hepiniz çok çalışınız, tarihimizi, geçmişimizi çok iyi öğreniniz, hepinize eğitiminizde ve sonrasında başarılar diliyorum” diyerek tamamlamış. (Kaynak: Karatekin gazetesi ve internet siteleri)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN VALİSİ "PROVAKASYON" YAPAMAZ
Polis Koleji öğrencilerine karşı bir vali bu tür konuşmaları neden yapar? Bu sorunun cevabını en iyi olarak konuşmayı yapan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun bilmektedir! Ancak bırakınız TC'nin valisini, sokaktaki vatandaş dahi herhangi bir topluluk önünde böylesi bir konuşma yapamaz. Yaparsa da bunun adı "provakasyon" olur. Yasalar bu konuda gayet açıktır. 

Bunun yanısıra devlet yöneticileri, vatandaşlar arasında ayırım yapmamakla mükelleftir. Bu durum T.C. Anayasası tarafından teminat altına alınmıştır. Bunun aksine davrananlar Anayasal "suç" işlemektedir.

Gel gör ki, Çankırı Valiliği makamında oturan zat-ı muhterem, bu hal ve davranışı "ikinci kez" aynı mekanda tekrarlamıştır. Sözcü18 haber merkezi olarak yaptığımız böylesi bir tespitle birlikte haberimizin "ihbar" kabul edilmesini ve gereğinin yapılması konusunda Türkiye Cumhuriyeti savcılarını göreve davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler