Vali Uzundan büyüklere masallar (!)

Vali Uzun'dan "büyüklere masallar" (!)

Vali Uzun, yaşanan kış günlerini de fırsat bilerek başta il genel meclis üyeleri olmak üzere kamuoyuna da masal anlatmaya devam ediyor...

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, havaların soğuması ile birlikte vatandaşa emrinde çalışanlarının hazırlayıp sunduğu ve adı "dijital cazgır"a çıkan sayfadan "masallar" anlatmaya başladı!

Çankırı Valisi Uzun, çevresine topladığı ve halkın oylarıyla "il genel meclisi" koltuklarında oturan zevat ile birlikte yaptıkları sohbet toplantısında bakın neler konuşulmuş.

VARAN 1
"Çankırı Devlet Hastanesi’nin yeni yerine taşınmasıyla birlikte, eski hastanenin yerine neler yapılması konuşuldu. Vali Şemsettin Uzun boşalacak olan Çankırı Devlet hastanesinin bulunduğu alanın ve oradaki diğer kötü yapıların yıkılarak oraya güzel bir iş merkezi ve üstüne de 5 yıldızlı bir otel yapılmasının Çankırı için faydalı olacağı düşüncelerini toplantı salonundakilerle paylaştı. Çankırı Devlet Hastanesi’nin bu günlerde yeni yerine taşınacağı konuşulurken, Vali Beyin bu düşüncesinin kamuoyunda nasıl yankılanacağı merak konusu oldu."

Oldu canım! 5 yıldızlı otel ne demek! Hatta hatta 7 yıldızlı olması lazım yapılacak otelin! Aşçısının da çok güzel caba yapabiliyor olması öncelikli şartlardan!

VARAN 2
Yine birkaç gün önce sayın Vali'nin Anadolu Ajansı muhabirine verdiği açıklamada "Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Tuz Mağarası'nı sağlık turizmine kazandırarak, bir bölümünü rehabilitasyon merkezine dönüştürmek için çalışmalara başladıklarını" söylemiş!

Ve devam etmiş: ''Bu galerilerde tuzdan yapılmış heykeller bulunuyor. Mağara hem gezilip görülmesi hem de sağlık turizmi açısından herkesin görmesi gereken önemli bir yer. Bu anlamda idare, üniversite ve yerel yönetimlerin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Biz valilik olarak üzerimize düşeni yaparak, buranın sağlık turizminde kullanılması için gerekli prosedürü tamamlayacağız. Ardından özel sektörün burada yatırım yapıp, tuz mağarasını turizme kazandırması için onların önünü açacağız.''

Vali Uzun'un söylediklerinin gerçekleşmesi için ne kadar sermaye lazım?

Konuyla ilgili olarak İspanya ve ABD'den konuyla ilgili olarak Çankırı'ya gelen teknik ekip, ortaya koydukları benzer projenin hayata geçirilmesi konusunda yaklaşık 100 milyon dolar civarında bir sermayeye ihtiyaç olduğunu belirtmişler ve görüşmeler bu noktadan sonra kesilmişti!

ÖNCE, YOLU SONRA TUVALETİ HALLET DE!
Tuz mağarasına giden 14 km'lik yolu asfaltlayamayan kentin Valisi, hadi asfalttan vazgeçtik, tuz mağarasında yılda bir ya da iki kez düzenlenen organizasyonlara katılan vatanndaşın "çiş ihtiyacını" göremeyen zihniyet, bugün kalkıyor Çankırı insanına "masal" anlatmaya hız kesmeden devam ediyor!

Dilimizde tüy bitti! Böylesi bir yönetimi ne Çankırı insanı ne de Çankırı hakediyor diye! Üç keçiyi güdemeyecek kapasitedeki şahsiyetler, Çankırı'nın köşe başlarına oturmuşlar, sıcak sobanın yanında ahkam kesmeye, vatandaşı uyutmaya soluk almadan ısrarla devam ediyorlar.

KUZKA GENEL SEKRETERİ NE DİYOR?
Çok değil daha birkaç gün öncesi Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasında konuşan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen "Kastamonu yatırımların yüzde 79’unu alırken, Çankırı yatırımların yüzde 5’ini alıyor. KOBİ yatırımlarında da Kastamonu yine ön sıralarda” diyor!

KUZKA Genel Sekreteri böylesi bir konuşma yaparken, Çankırı ilinin valisi ise "il genel meclisi üyeleriyle" toplanmış vatandaşa duyurulmak üzere "masal" anlatıyor!

Çok yakında bu "masallar" da tükenecek, "masalcı" da... Az daha sabır...

sözcü18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler