23 Nisan Valisi duman attırdı

23 Nisan Valisi duman attırdı

Vali Vahdettin Özcan'ın makamına oturan Güneş İlköğretim Okulu öğrencisi Semin Hıcıplı verdiği talimatlarla Çankırılı'nın sorunlarına gündeme taşıdı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Valilik Makamı İlköğretim Okulu öğrencilerine bırakıldı. Bayan Vali Semin Hıcıplı, Valilik makamına oturdu, talimatlarını ve isteklerini sıraladı. Vali Hıcıplı, İl Müdürlerine sorduğu sorular ve de verdiği talimatlarla kısa süreliğine de olsa adeta duman attırdı!

SEMBOLİK VALİ GÜNEŞ İLKÖĞRETİM OKULUNDAN
 
Güneş İlköğretim Okulu Öğrencileri Semin Hıcıplı, Burak Çalışkan ve Rıdvan Haktanıyan, öğretmen Esin Sarı ve Müdür Yardımcısı Selahattin Kaya eşliğinde, Valilik makamına geldiler.
 
Vali Vahdettin Özcan’a çiçek takdim eden öğrencilerden Semin Hıcıplı’ya Vali Özcan Valilik makamına devretti.
 
VATANDAŞ KARGOCULARDAN ŞİKAYETÇİ
 
Temsili vali Semin Hıcıplı, okul bahçelerinin düzenlenmesi, sportif faaliyetler için bazı okul bahçelerine basketbol potası ilave edilmesi gerektiğini belirtti. Kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle yolların bozulduğunu ve çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. İl Jandarma Komutanını arayarak, köy yollarının durumu ve asayiş konusunda bilgi istedi. İl Emniyet Müdürüne Tevfik Fikret Caddesindeki kargocuların durumu hakkında şikayet geldiğini belirterek, ne yapılacağını sordu. İl Emniyet Müdürü kargocular için şehir dışında bir yer yapıldığını ve 2-3 ay gibi bir süre sonra şehir içinden kaldırılacağını söyledi.
 
Milli Eğitim Müdürünü arayıp eğitim ile ilgili çalışmalarını sordu. Milli Eğitim Müdürü, 4+4+4 sistemi ile ilgili seminer düzenlemek istediğini, çocuklar için Spor Merkezleri açmayı düşündüğünü ve okulların yeni sisteme göre tadilat yapılacağını, Fen labaratuarlarına yeni malzemeler almayı düşündükleri belirtti.
 
Temsili Vali Semin Hıcıplı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünü de arayarak, spor salonlarının artırılmasını ve okul bahçelerine spor malzemeleri ilavesi yapılması talimatlarını verdi.
 
Milli Eğitim Şube Müdürü Halim Hıcıplı’yı da makama çağırarak, öğretmen açığı hakkında bilgi istedi ve Şabanözü İlçesine bir İlköğretim Okulu yapılması gerektiğini belirtti. Yeni yapılan atamalarla öğretmen açığının tamamlanacağını ve Şabanözü’ne ilköğretim okulu yapımına başlandığını belirten Halim Hıcıplı’ya teşekkür etti.
 
Kendisini arayan Temsili Belediye Başkanının isteklerine de yardımcı olacağını belirtti ve tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
 
Vali Vahdettin Özcan, öğrencilerle sohbet etti. Çankırı ile ilgili düşüncelerini aldı. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Vali Özcan, öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi ve fotoğraf çektirdi.
 
23nisan-belediye-baskani-sozcu-resim-042.jpg
 
SEMBOLİK BAŞKAN DA OKULLARA SPOR SALONU İSTEDİ
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Belediye Başkanlığı makamına oturan Şerifenur Kahriman, okuluna spor salonu ve yeşil alanların artırılmasını istedi. 
 
Hazım Dağlı İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Gökhan Çalışkan ile birlikte başkanlık makamına gelen 23 Nisan Belediye Başkanı Şerifenur Kahriman, başkan yardımcıları Şerifenur Atıcı, Beyzanur Kaya Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından kapıda karşılandı. Belediye Başkanı İrfan Dinç’e çiçek takdim eden küçük Belediye Başkanı Şerifenur Kahriman bir süreliğine başkanlık koltuğuna oturdu. 
 
Belediye birim müdürlerinin de tam kadro hazır bulunduğu ortamda okullarının çevresinde yeşil alanlara ve oyun alanlarına daha fazla ihtiyaç bulunduğu belirten Başkan Şerifenur Kahriman, yol ve ulaşım konusundaki sıkıntıların giderilmesini istedi. Okullarına spor salonu yapılmasını isteyen Başkan Şerifenur Kahriman’a Belediye Başkanı İrfan Dinç, bu konunun Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çözülmesi gerektiğini belirterek, Vali ile görüşmesini istedi. Küçük Başkan Şerifenur Kahriman, kendisi gibi makamda oturan Vali’yi arayarak bu isteğini iletti ve yapım sözü aldı. Başkan Dinç’te küçük başkana bu işin takipçisi olmasını önerdi. 
 
Küçük Başkan Şerifenur Kahriman daha sonra Çankırı Belediyesi tarafından yapılacak olan 18 ayda 18 proje hakkında bilgi istedi. 
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemli ritüellerinden birisi haline gelen çocukların kenti yönetmesi uygulamasının Belediye Başkanlığındaki bölümü Belediye Başkanı İrfan Dinç’in küçük başkan ve başkan yardımcılarına çeşitli hediyeler vermesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler