Açlık grevi yapan mahkum Çankırıya nakledildi

Açlık grevi yapan mahkum Çankırı'ya nakledildi

İnancı yüzünden gardiyanlar tarafından baskı gördüğü iddiasıyla Alevi kökenli Engin Erdem, Çorum'dan Çankırı'ya nakledildi.

 

Çorum L Tipi Cezaevi'nde yatan ve inancı yüzünden gardiyanlar tarafından baskı gördüğü iddiasıyla 15 Mart 2012 tarihinden bu yana açlık grevi yapan Alevi kökenli Engin Erdem'in, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvurunun ardından Çankırı Cezaevi'ne sevk kararı çıktı.
 
Erdem'in can güvenliği için ilk adımın atıldığını belirten Tanrıkulu, cezaevi ile ilgili incelemenin de başlatıldığını söyledi.
 
Çorum L Tipi cezaevinde Alevi ve Kürt kökenli hükümlülere yönelik baskı yapıldığına yönelik geçen salı günü "Alevi mahkuma baskı yapılıyor" başlığıyla verilen haberimiz ses getirdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu iddiaların araştırılması ve tutuklu Engin Erdem'in başka bir cezaevine nakledilmesi için İstanbul milletvekili Tanrıkulu'na talimat verdi.
 
Tanrıkulu, Adalet Bakanlığı'na müracaat ederek Erdem'in Çankırı cezaevine sevk edilmesi istemini iletti. Tanrıkulu, Erdem'in Çankırı cezaevine nakil yazısının hazırlandığını ve yarın (bugün) sevk işleminin gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Hiç kimsenin inancından dolayı baskı görmesini istemediklerini belirten Tanrıkulu, "Cezaevlerinde sıkça yaşanan hak ihlallerini yakından takip ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de Engin'in cezaevindeki koşullarını takip edeceğiz. Çoruk Cezaevindeki iddialar üzerine de bir komisyon kurup incelemelerde bulunmak üzere cezaevine gideceğiz" dedi.
 
Engin Erdem'in eşi Gülnur Erdem ise eşinin başka bir cezaevine nakledilmesi kararından mutlu olduğunu, günler sonra rahat bir uyku uyuyabileceklerini söyledi.
 
Engin Erdem'in 2006'da işlediği bir cinayet nedeniyle tutuklu olduğu öğrenildi. (kaynak: cumhuriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler