Adem Can: Önemli olan Çankırı'dır

Adem Can: Önemli olan Çankırı'dır

Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, federasyon bünyesindeki istifalarla ilgili açıklama yaptı.

ANKARA Çankırı Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu'ndan 7 ismin istifası sonrasında, Federasyon Başkanı Adem Can yazılı bir açıklama yaptı. Can; Federasyon olarak üyesi olduğu Çankırı Konfederasyonu’nun da kararı doğrultusunda diğer üyeler gibi mahalli seçimlerde siyasi partisine bakmaksızın kazanma potansiyeli yüksek Çankırılı adayları desteklediğine işaret eden Can, "Herhangi bir hemşerimizin siyaseten başarı kazanmasına sevinmek için partisine bakıyorsanız orada sizin Çankırılı'nın çıkarlarını savunduğunuzu söylemek zor. Burada önemli olan Çankırı'dır" dedi.

Tüm Çankırı dernek ve federasyonlarını şemsiyesi altına almak için yola çıkan Çankırı Konfederasyonu’nun kurucu başkanı Kaptan Mustafa Can’ın, "Çankırı siyasetin üzerindedir" duruşundan vazgeçmeyeceklerini belirten Can, "Böylece hiçbir siyasi partiye göbekten bağlı kalmadan ama tüm partilerde ve bürokraside hemşerilerimizin en yükseklerde yer aldığı bir Türkiye hayal ediyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Geride bıraktığımız günlerde Çankırı Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu'nda göre yapan başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyesi olan 8 isim; Abdurrahman Karabudak, Mehmet Ayhan, Uğur Sucu, Kadriye Çimen, Yunus Yarımkaya, İsa Yaman ve Seyit sucu istifalarını bildirmişti.

İstifa edenler yaptıkları ortak açıklamada; "Federasyonun hemşehrilerimizi temsiliyet noktasında boşa düşmesi, Ankara'daki hemşehrilerimizi birleştirici değil ayrıştırıcı bir duruş sergilemesi, nitekim bunun da kopmalara ve küskünlüklere neden olması, kurumsal bir yapıdan ziyade bireysel ve menfi düşüncelerin ön plana çıkması vb nedenlerle 7 Başkan Yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olarak istifa etme kararı bizlerde hasıl olmuştur" denilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler