AK Parti'den bir istifa daha

AK Parti'den bir istifa daha

AK Parti'nin İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, istifasını açıklamak için 14.30'da Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek.

AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıkladı. İşte İşbilen'in konuşmasından satır başları:

İşte İşbilen'in konuşmasından satır başları:

Güzel bir haberi veya güzel bir hadiseyi duyurmak için huzurlarınızda olmak isterdim. Ben AK Parti’den İzmir milletvekili adayı olurken günün birinde çok üzücü şekilde partiden istifa kararı almak mecburiyetinde kalacağım aklıma gelmezdi.

"GİDİŞİMİZ İYİ DEĞİLDİR" DEMİŞTİM
Ben AK Parti’nin bir vekili olarak dershaneler tartışmasının yaşandığı Kasım’da Genel Merkez’de Nabi Avcı’nın Genel merkezde byapılan basına kapalı toplantıda düşüncelerimi açıkladım. O konuşmayı yapmamı bizzat AK Parti Grup başkan vekilleri istedi. Orada 'Gidişimiz iyi değildir. Bir dershane tartışmasıyla ülkeyi geriyoruz' demiştim.

BAŞBAKAN’IN BENİ ÇAĞIRMASINI TALEP ETTİM AMA TALEP GELMEDİ
O gün alkışlanan ve tebrik edilen bu konuşmamdan sonra Başbakan’ın çağırıp beni konuşmasını bekledim, hatta talep ettim. Ama Başbakan’dan beklediğim cevap gelmedi.

GÜLEN İLE BAŞBAKAN ARASINDA DİYALOGA VESİLE OLURUM DİYE DÜŞÜNDÜM
Bu süreç içinde her şeye rağmen muhterem Fethullah Gülen hoca efendi ile Başbakan arasında diyaloga vesile olurum diye de bekledim. Başbakan bu meselenin suhuletle çözülmesini isteseydi beni çağırırdı herhalde. Başbakan’ın talebi üzerine vekil adayı oldum.

2,5 yıl boyunca ülkenin hep uzlaşmacı siyaset anlayışı ile yönetilmesi gerektiğine inandım.

GÜLEN’E İNSANLIK DIŞI İTHAMLAR SÜRÜYOR
AK Parti’nin vaatleri olan toplumsal barış, uzlaşma, ortak yaşama, ileri demokrasi söylemlerine rağmen vatan ve hizmet için çalışan Gülen hareketine ve mimarına yönelik akıl, insaf, vicdan ve insanlık dışı itham ve hareketler her gün artarak sürüyor. Bu durum yurt içinde ve yurtdışındaki milyonlarca insanımız gibi beni de derinden yaralıyor.

GÜLEN’İ 50 YILDIR TANIRIM
Muhterem Gülen hocaefendiyi 50 yıldır yakinen tanıyorum. Bugün yapılan hakaretleri ömrüm boyunca duymadım. Haşhaşi, çete reisi, alim müsveddesi, içi boş vaiz, sahte veli, yalancı peygamber, paralel devletin başı, İsrail uşağı, maşa, ABD’de esir, kaset şantajcısı ve telekulakçı… Daha neler neler…

EFKAN ALA’YA KİMSİN SEN YANITI
Hizmet camiası inlere benzetildi. Hizmet insanları inlere girilip ellerİ ve belleri kırılacak teröristler olarak sunuldu. Eski bürokrat, yeni siyasetçi memleketi Erzurum’da ‘kimsin sen’ diyerek mide bulandırıcı ve tiksindirici bir konuşma yaptı.

NEDENLERİ YOLSUZLUK OPERASYONU
Bunların nedeni yolsuzluk operasyonları.

ÇAĞLAYAN VE DAVUTOĞLU GÖRÜŞMEDİ Mİ GÜLEN’LE
Arınç, Çağlayan, Davutoğlu gitmedi mi, hayır dualarını almadı. Partinin en tepsindeki bürokratlar gitmedi mi?

BAŞBAKAN GÖRÜŞMEK İSTEDİ
Başbakan Mayıs ayında ABD’deyken görüşmek istemedi mi? Görüşmek mümkün olmayınca Arınç’ı göndermedi mi?

GÜLEN'LE GÖRÜŞENLER HAŞHAŞİ İLE Mİ GÖRÜŞTÜ
Hocaefendi ile görüştüklerinde haşhaşi ile mi görüştüler. İş dünyasından ve medya dünyasından sayısız insan yıllar içinde hoca efendiyi ziyaret etti. Görüşenler bu isnatlardan birinin bile izine rastlamış mı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler