AKP Çankırı'da siyaseti kilitleyen Akbaşoğlu, '... istişarelerde bulunduk' diyebiliyor

AKP Çankırı'da siyaseti kilitleyen Akbaşoğlu, '... istişarelerde bulunduk' diyebiliyor

AK Parti Çankırı milletvekili ve partisinin Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; "AK Parti İl Başkanlığımızda teşkilat mensuplarımızla istişarelerde bulunduk." dedi.

AK Parti Çankırı milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu, Çankırı'ya gelerek İl Başkanlığı binasında başta İl Başkanı Koray Erdoğan olmak üzere teşkilat mensuplarıyla 'istişarelerde' bulundu.

Akbaşoğlu X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda; "AK Parti İl Başkanlığımızda teşkilat mensuplarımızla istişarelerde bulunduk." dedi.

ŞUNA 'GAZ ALMA TOPLANTISI' DENİLSE DAHA DOĞRU OLUR!

31 Mart 2024'de yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesi AK Parti'de "Belediye Başkan adayları"nın belirlenmesi süreci yaşanırken, Akbaşoğlu'nun Çankırı'ya gelerek İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı ile birlikte il binasında "teşkilat mensupları ile istişarede" bulunması nasıl ki geride bıraktığımız pazar günü gerçekleştirilen 'temayül yoklaması'nın parti tabanında 'gaz alma operasyonu' (!) olarak değerlendirilmesi gibi bir durum...

"ÇANKIRI'DA SIKINTI BİTMEYECEKTİR" (!)

Bilindiği gibi Çankırı Belediye Başkan aday adaylığı için AK Parti'de 5 isim müracaatta bulunmuştu! Sayının böylesine 'düşük' bir seviyede, 'başvuru yapan adayların' parti tabanının yakından tanımadığı isimler olması beklenen heyecanı beraberinde getirmedi.

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana parti içerisinde olan deneyimli bir ismin yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Sözcü18'e yaptığı değerlendirme hayli ilginç. 'Ak saçlı' AK Partili; "Çankırı'da 'aday adayı sayısı'nın 5'te kalmasının ve bu isimlerin de parti tabanında yeterli düzeyde tanınmayan isimlerden oluşmasının tek nedeni ne yazık ki 3 dönemdir Çankırı milletvekili olarak TBMM'de görev yapan sayın milletvekilidir! Yıllardan bu yana Çankırı'da izlediği siyaset sonucu, AK Parti mevcut dağınıklığı ve de durağanlığı yaşamaktadır! Genel Merkez bu sorunu çözmediği ya da çözemediği sürece Çankırı'da sıkıntı bitmeyecektir" dedi

akp-cankiri-akbasoglu-resim-02.jpeg

HÜSEYİN FİLİZ: BENİM BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK!

Öte yandan günlerdir "Çankırı'da İsmail Hakkı Esen'i seçimde yenebilecek tek isim" (!) olarak bazı partililer tarafından pompalanan 24, 25 ve 26'ncı dönem Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz'in yakın çevresine "Aday olmam konusunda yoğun baskılar alıyorum! Ancak benim belediye başkan adaylığı gibi bir düşüncem yok!" dediği öğrenilirken, "Aday olacak olsaydım 'adaylık' müracaatında bulunurdum" şeklinde cümleler kurduğu da ifade edildi.

GÖZLER ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DİNÇ'E ÇEVRİLDİ

Hüseyin Filiz'le ilgili yaşanan bu gelişmenin ardından gözler 3 dönem AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen ve son dönemini 'milletvekili aday adaylığı' müracaatı ile yarıda bırakıp 'başkanlık'tan ayrılan İrfan Dinç, son 72 saatte belli gruplarca "AK Parti'nin Çankırı Belediye Başkan adayı" şeklinde lanse edilmeye başlandı!

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre geride bıraktığımız Salı günü AK Parti Genel Merkezi'nce de görüşleri alınan İrfan Dinç'in Çankırı'ya döndükten sonra sessizliğe bürünmesinin "aday olarak açıklanmayacağı" izlenimini almasından kaynaklanabileceği görüşü ağır basıyor.

HÜSEYİN FİLİZ ADAY DEĞİL, İRFAN DİNÇ ADAY GÖSTERİLMİYOR!
AK PARTİ ÇANKIRI'DA "BAŞKAN ADAYI" KİM OLACAK?

Bugün itibariyle bu sorunun cevabını Çankırı'da verebilecek, başta AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan olmak üzere "tek bir isim" yok!

Sözcü18 Haber Merkezi olarak AK Parti Çankırı cenahında yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve kulislerde konuşulanların önemli bir bölümünü çalışma masasında bulan Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki, "AK Parti Çankırı'da 'başkan adayı' kim olacak?" sorusunun yanıtını şu sözlerle vermeye çalıştı:

"Öncelikli olarak aday tespitinin Aralık ayının ilk yarısını tamamladıktan sonra ortaya çıkacağını söyleyebilirim. Yani önümüzde asgari 15 günlük bir süre var! Bu süre içerisinde AK Parti Genel Merkezi Çankırı'da asgari iki anket çalışması yapabilir. Anket sonuçlarına göre ortaya çıkan isimlerden sonra aday sayısı 2'ye düşürülür! Bu iki isimle ilgili akla gelebilecek her türlü değerlendirme Genel Merkez kontrolünde gerçekleşir! Ve sonrasında 'kesin aday' açıklanır... Diyeceksiniz ki 'Süreci biz de biliyoruz! Sen adayı söyle'... Kişisel kanaatime göre, bugün için İstanbul Sancaktepe'den 'belediye başkan aday adayı' olan İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik ismi ortaya çıkacak 2 isimden bir tanesi olacaktır! İkinci isme gelince! Bu isim 14 Mayıs'ta yapılan milletvekili genel seçimlerinde AK Parti'nin 2'nci sıra adayı Salim Çivitcioğlu... AK Parti tabanının önemli bir bölümünde 'mağdur' (!) olarak değerlendiriliyor... Parti tabanınca yapılan bu değerlendirmenin Çankırı'daki karşılığı nasıl bir sonuç doğurur işte orası bugünden tayin edilecek bir durum değil."

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
50 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler