AKP Orta ilçe kongresinde gerginlik

AKP Orta ilçe kongresinde gerginlik

AKP Orta ilçe kongresinde başta İl Gençlik Kolu Başkanı olmak üzere Merkez'den gelen partililer salonda olay çıkarttı...

AKP Orta ilçe teşkilatının 5'inci olağan kongresinin yapıldığı salonda yaşanan gerginlik sonrası milletvekili Hüseyin Filiz ve Belediye Başkanı İrfan Dinç kongre tamamlanmadan salonu terkettiler.

SALON HÜSEYİN FİLİZ'İN KONUŞMASI SONRASI KARIŞTI

huseyinfiliz-akp-ortailcekongresi-resim-11.jpg

Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz'in kongrede yaptığı konuşma sonrası salonda partililer arasında arbede yaşandığı bildirildi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre; Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay'ın kardeşi Nabi Onay'ın geride bıraktığımız günlerde Yaylakent'de yapılan belde kongresinde milletvekili Filiz ile ilgili ileri geri konuştuğu öğrenildi. Milletvekili Filiz'in kürsüde yaptığı konuşmada bu olayı gündeme getirmesi, salonda bulunan Nabi Onay'ı işaret ederek "Belediye Başkanının sakallı ağabeyi ve İlçe Başkanının akrabası..." şeklinde konuşmaya başlayınca, ilk tepki olarak Nabi Onay'dan geldi. Onay'ı tepkisi üzerine AKP Çankırı İl Gençlik Kolu Başkanı Raşit Çelebi başta olmak üzere Belediye Başkanı İrfan Dinç'le birlikte Merkez'den gelen yaklaşık 20-25 kişilik grup Onay'ın üzerine çöktü...

Yaşanan gerginlik sonrası milletvekili Hüseyin Filiz'in beraberinde belediye başkanı İrfan Dinç'le birlikte salondan ayrıldığı öğrenildi.

İKİNCİ LİSTEYİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN ENGELLEDİ!
AKP Orta ilçe teşkilatının 5. Olağan kongresinde, kongreye saatler kala seçimi kazanan Halil Akpunar'ın karşısına emekli Harun Canbaz aday olarak çıkacaktı. Parti tabanında da büyük destek bulan bu organizasyon, salonda kendisini gösterince, milletvekili Av. İdris Şahin duruma müdahale etme gereği duydu.

Haber Merkezimize ulaşan bilgilere göre milletvekili Şahin, Harun Canbaz'la salonda iki-üç kez görüşerek liste çıkmamasını ve kongreye tek adayla gidilmesini ısrarla bildirdiği öğrenildi. İddialara göre milletvekili Şahin, Harun Canbaz'a "Genel Merkezin talebi tek adaylı kongre yapmak. Şayet aday olur da seçime girersen kongreyi iptal ettirim. Seninle çalışmam mümkün değil!" şeklinde cümlelerle adaylık yolunda engelleme yaptığı bildirildi.

HARUN CANBAZ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ VE...

haruncanbaz-orta-cankiri-akp-sozcu-resim-11.jpg

Harun Canbaz ile milletvekili İdris Şahin arasında yaşanan görüşmeler sonrasında Canbaz'ın divandan söz alarak kürsüye geldiği ve 'Adaylıktan çekiliyorum' açıklaması yaptığı öğrenildi.

AKP Orta 5. Olağan İlçe Kongresi yapılan seçimler sonucu Halil Akpunar'ın listesinin kabul edilmesiyle birlikte sona erdi.

akp-orta-halilakpunar-salimcivitcioglu-resim-11.jpg

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN İDDİALARI REDDETTİ
AKP Çankırı Milletvekili İdris Şahin, haberde kendisiyle ilgili iddiaları reddetti. Haber Merkezimizi arayan milletvekili Şahin "Haber metninde hakkımda şahsıma atfedilen cümleleri kabul etmem mümkün değil. Doğrudur ben Harun Canbaz'la görüştüm ancak '.. kongreyi iptal ettiririm' şeklinde bir cümle kurmadım. Kurmam da mümkün değil. Ben kendisine mevcut listeyle birlikte hareket etmesini, Orta insanına da bunun yakışacağını ifade ettim." dedi. Milletvekili Şahin yaşanan olaylarla ilgili olarak da şunları söyledi:

orta-cankiri-akp-kongresi-idrissahin-resim-11.jpg

"Kongre salonuna danışmanımla birlikte gittim. Salonun bir bölümünde Çankırı Merkez'den gelen yaklaşık 30-40 kişilik bir grup vardı. Bu durum bile yapılacak kongrenin karıştırılacağına, olay çıkarılacağına ilişkin önemli bir göstergeydi. Buna istinaden salonda yaptığım konuşma metnini de değiştirerek, birleştirici, havayı yumuşatıcı bir konuşma gerçekleştirdim. Ancak bu da yeterli olmadı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler