AKPliler birbirine girdi

AKP'liler birbirine girdi

İl Genel Meclisi Nisan ayı son birleşimi öncesinde AKP’li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

 

İl Genel Meclisi Nisan ayı son birleşimi öncesinde AKP’li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı.
 
İhtisas Komisyonları seçimi öncesinde aralarında siyasi kulis yapan meclis üyeleri, İmar Komisyonu yüzünden birbirlerine girdi.  10:30’da başlaması planlanan toplantı tartışmalar yüzünden 10:50’ye sarkarken, meclis üyelerinin salona girmemesi üzerine, Meclis Başkanı Osman Canbaz çoğunluğun sağlanamadığı gerekçesiyle birleşime 5 dakika ara verdi.
 
Bu sırada yaşanan tartışmalar iyice kendini gösterdi. AKP Kızılırmak Meclis Üyesi Ali Doğan’ın öfkeli sözleri toplantı öncesinde salon koridorlarında yankı buldu.
 
AKP Merkez Meclis Üyesi Hasan Bozkuş ile tartışan Ali Doğan’ın  gergin olduğu dikkatlerden kaçmadı. Tartışmalar sonrasında yaşanan gerilim devam ederken, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda AKP önerisi ile Ali Doğan, Seyfettin Demirtaş ile Nuretin Derelli’nin ismi yer aldı. MHP grubu ise Hüseyin Kaymak’ı önerdi. Öneri meclis üyelerinden onay alırken AKP’li Meclis Üyesi Hasan Bozkuş’un ret oyu vermesi dikkatlerden kaçmadı.
 
Öte yandan meclis toplantısına önceki gün İl Daimi Encümenliği’ne seçilen Nurettin Erdal mazeretsiz olarak katılmadı. Edinilen bilgilere göre; muhalefet listesinden encümen üyeliğine seçilen Nurettin Erdal’a istifa etmesi yönünde telkinde bulunulduğu öğrenildi.
 
Sandıktan çıkartılmadı ama komisyondan çıkartıldı
 
Önceki gün AKP önergesinde yer almasına rağmen sandıktan çıkamayan AKP’li Meclis Üyesi Visali Kara, İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu’ndan çıkartıldı.
 
Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıya Nurettin Erdal mazeretsiz olarak katılmadı. Gündemin ilk maddesinde İl Genel Meclisi İhtisas Komisyonları üyelerinin seçimi yapıldı. 7 komisyonun bulunduğu İhtisas Komisyonlarında ilk olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu oylandı. MHP grubunun önerdiği Hüseyin Kaymak’ın yanında, AKP grubunun önerisinde Ali Doğan Seyfettin Demirtaş ve Nurettin Derelli’nin ismi yer aldı. Oylamaya sunulan komisyon 24 evet oyuna karşın 2 ret oyu ile meclisten geçti.
 
Oylamanın devamında Plan ve Bütçe Komisyonu’na Mehmet Çiloğlu, Visali Kara, Recep Yılmaz ve Ali Karaca seçilirken, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’nda A.Rıza Küçükkutlu, Seyfettin Demirtaş, Mehmet Şahin ve Şerafettin Kılavuz’un ismi yer aldı.
 
Çevre Sağlık Komisyonu, Galip Eker, Avni Demircioğlu, Tuğrul Kaya ve Cengiz Öngel olarak belirlenirken, Tarım ve Köylere Yönelik Hizmet Götürme Birliği Komisyonu; Tevfik Rüştü Özgür, Faruk Dilsiz, Cihan Sezer ve Nurettin Satılmış’tan oluştu.
 
İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu’na Hasan Çakır, Faruk Karabıyık, Niyazi Erince ve Visali Kara seçilirken, Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’nda Osman Uslu, Ahmet Çelik, Niyazi Erince ve Nurettin Erdal görev aldı.
 
Öte yandan oylama sonrasında meclis başkanlığına verilen öneri ile İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu’nda ismi bulunan Visali Kara’nın sehven yanlış yazıldığı, komisyondan Visali Kara’nın silinerek, Hasan Bozkuş’un yazılması önerildi. Öneri meclis üyelerinin oyları ile kabul gördü. Konuyla ilgili konuşan Visali Kara,  listenin sehven yanlış yazıldığını söyledi.
 
Meclisin ikinci gündeminde ise yol tamirinde kullanılmak üzere talep edilen 1 adet yama silindirin müzakeresi vardı. Konuyla ilgili sunum yapan Köylere Yönelik Hizmetler Sorumlusu Ayvaz Çal, 1 adet silindir olduğunu ve 1 adet daha alınması gerektiğini kaydetti. Değerinin 22 bin Euro’yu bulduğunu aktaran Çal, alım sonrasında yol tamiri için ikinci koldan çalışma yapılacağını söyledi. Gündem maddesi üyelerin tamamının kabul oyu ile meclisten geçti.
 
Dilek ve temenniler ile devam eden toplantı, gelecek toplantı gününün 1 Mayıs olarak belirlenmesi ile son buldu. (Kaynak: karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler