Alpay Ünal'dan Çankırı'ya 'Çipraslı' gönderme

Alpay Ünal'dan Çankırı'ya 'Çipraslı' gönderme

Son seçimde AKP'den Çankırı milletvekili aday adayı olmasına karşın listeye giremeyen iş insanı Alpay Ünal, seçimde 1 milletvekilinin MHP'ye kaptırılması ile birlikte oluşan siyasi tabloya Yunanistan'dan 'Çipraslı' göndermede bulundu.

14 HAZİRAN seçimleri öncesinde AK Parti'den Çankırı milletvekili aday adayı olmasıyla parti tabanında yarattığı heyecana karşın listelerde yer bulamayan iş insanı Alpay Ünal, seçim sonuçları ile partisinin MHP'ye kaptırdığı 'bir sandalye' nedeniyle tatil için gittiği Yunanistan'dan 'Çipraslı' göndermede bulundu.

Ünal, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; "Yunanistan ana muhalefet lideri Çipras, Miçotakis'e karşı aldığı ikinci yenilginin ardından SYRIZA genel başkanlığından da partisinden de istifa etti. Umarım zaman zaman kınadığınız komşu ülke siyasetçi bizlere örnek olur..." dedi.

İşte o paylaşım:

SÖZCÜ18 ALPAY ÜNAL'A ULAŞTI VE...

İş insanı Alpay Ünal'ın Twitter'dan yaptığı paylaşım sonrası Sözcü18 Haber Merkezi kendisine ulaştı ve 'Çipraslı gönderme'nin ayrıntılarını sordu. Alpay Ünal bakın neler söyledi:

"Bildiğiniz gibi 14 Mayıs seçim sonuçları Çankırı'da AK Parti'nin TBMM'deki 1 sandalyesini kaybetmesiyle sonuçlandı! Çok ilginçtir yaşanan bu sonuca karşın Çankırı'da 'AK Parti' çatısı altında siyaset yapanlardan tek cümlelik bir özeleştiri yapılmadı. Ki; Sayın Cumhurbaşkanımız 'Parti oylarımız ile cumhurbaşkanlığı seçimindeki oylar arasındaki farklılıkların farkındayız' şeklindeki açıklamasına rağmen! Sayın Cumhurbaşkanı bu söyleminde çok haklı! Kendisinin ortaya koyduğu mücadele ve gösterdiği özveri kapsamında milletvekilleri seçimindeki oy oranın düşüklüğü memleketimizde de net şekilde belli olduğu gibi seçim 1-1 sonuçlandı. Ama sorarsanız kimse hatayı/ yanlışı kendinde görmüyor, göremiyor!

Seçim öncesi yetkili söz sahipleri ile defalarca konuştum ve ikaz etmeme rağmen 'Genel Merkez böyle istiyor, Cumhurbaşkanımız böyle istiyor' (!) söylemlerinin dışında bir aksiyon alınmadı.

Genel Merkez'e ne rapor edilirse iller de o doğrultuda hareket eder, koltuğu makam değil sahibi güçlü ve etkin kılar..

Beğenmediğimiz, sürekli eleştirdiğimiz Yunanistan eski Başbakanı Çipras iki seçim kaybettiği için siyaseti bırakabiliyor! Yine bizler sürekli seçim kaybeden 'CHP lideri istifa etmiyor' diye eleştiriyor, yerden yere vuruyoruz! Peki siz Çankırı'da AK Parti'nin temsil makamında oturanlar ortaya çıkan sonuçlarla ilgili empati yapabiliyor musunuz?

Böyle giderse zaten yerel seçimlerde ittifak ortağımız ki Allah’tan Çankırı'mızda güçlü... Aksi bir durum olsa belediye başkanlığını da muhalefetteki partilerden birine kaptırabiliriz! Ancak MHP'nin Merkez'deki potansiyeli nedeniyle yerel seçimlerde MHP'li Belediye Başkanımız Hakkı Esen'in yeniden kazanması kimse için sürpriz olmamalı.

Böylesi bir yerel seçim sonucu tablosundan sonra ülke genelinde yapılacak ilk seçimde de 'ittifak ortağımız' Çankırı'da 2-0'ı bulur ve biz AK Partililer de rahata ereriz!

Ey; 'Dava adamıyım', 'Ben ilçelerde güçlüyüm' vb. birçok söylemler ile yeri göğü inleten Çankırılı siyasetçilerimiz şu soruma net cevap verin: Girdiği seçimleri sürekli kaybeden ana muhalefet partisi CHP lideri gibi misiniz, yoksa Yunanistan'ın eski Başbakanı ve SYRIZA Partisi Genel Başkanı Çipras gibi misiniz?

Açıklayın da hem kamuoyu aydınlansın hem de bizler..."

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler