Arıtma tesisine on-line açılış töreni

Arıtma tesisine "on-line" açılış töreni

Recep Tayip Erdoğan tarafından yapılan bir dizi

açılışlar kapsamında Çankırı içme suyu projesi olan Güldürcek Arıtma tesisi ve Akhasan Barajının açılışı dün on-line olarak yapıldı.

Açılışın Çankırı ayağı olan Güldürcek içme suyu arıtma tesisinde yapılan törene başta Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Ak Parti Milletvekili Nurettin Akman, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti İl Başkanı İdris Şahin, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz ve Ak Parti Çankırı teşkilatı ile vatandaşlar katıldı.

Saat 13.00 sıralarında törenin yapılacağı alana gelen vatandaşlar programın başlamasının bir süre sarkması nedeniyle soğuktan olumsuz olarak etkilendiler. Bazı vatandaşlar otobüslere binerek ısınmaya çalışırken, bir kısmı da bereleri ile soğuktan korunmanın yollarını aradılar.

Aydın'ın Çine ilçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen toplu açılış törenine konu olan yatırımlardan olan Çankırı’da Güldürcek İçme Suyu arıtma tesisi ve Akhasan barajı açılışı yapıldı.

DSİ tarafından yurt genelinde yapımı tamamlanan 9 tesis için Çine'de düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, Çine, Denizli, Hatay, Adana, İzmir, Çankırı, Konya ve Afyon'daki tesislerin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

OSMANLI'NIN DOMANİÇ'TEN ÇIKIŞI!
9 büyük tesisisin açılışından dolayı çok heyecanlı olduğunu, Aydın'da bir dizi açılış yaptıkları törende Çine Barajı için 10 Ekim 2010 tarihini verdikleri anımsatan Erdoğan, verdikleri sözü yerine getirmenin kıvancını yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Sevgili kardeşlerim, burada bir şeye değinmeden yapamayacağım, zira dertliyim, bu dertliliğimi sizinle paylaşmayacağım da kiminle paylaşacağım? Bazı siyasi liderler, 'Başbakan 4. defa gitti, aynı tesisin açılışını yaptı' gibi ifadelerle iftira atıyor. Acaba Çine Barajı için kaçıncı defa açılışını yaptığımızı söyleyecekler, merak ediyorum. Baktım ki onların peşine katılanlar, sivil toplum kuruluşu liderleri, idealize olmuşlar, onlar da 'Başbakan 4, 5, 6, 7. defa, devletin kurumlarındaki memurlarını oraya toplayarak açılış yapıyor' dediler. Bugün helikopterle intikal ederken, yaklaşık 7–8, 10 kilometre yolu yürüyerek gelen vatandaşlarımı gördüm, acaba benim bu vatandaşlarım, bu tatil gününde 7–8 kilometrelik yolu yaya yürüyerek neden geliyorlar? Hâlbuki eğlenebilirlerdi, bir yerlerde gönül eğlendirebilirlerdi ama benim aklıma ne geldi biliyor musun? Yanımdaki bakan arkadaşlarıma da söyledim, bana Osmanlı'nın Domaniç'ten çıkışını hatırlattı."

Açılışı yapılan ve 141 yıllık hayalin gerçeğe dönüştüğü Çine Adnan Menderes Barajının çiftçilere hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, Denizli'de, Çankırı'da, Afyonkarahisar'da toplu açılış heyecanını yaşayan şehirlere kazandırılan hediyelerin de hayırlı olmasını diledi.

NURETTİN AKMAN: BİR HAYAL GERÇEK OLDU
Gölemezli Sarayköy Sulaması 3. Kısım ile Yenidere Barajının açılış, Bakan Kavaf'ın katılımıyla gerçekleştirildi

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından sırasıyla açılışlara geçildi. Güldürcek Arıtma Tesisi ve Akhasan barajının açılışı öncesinde bir konuşma yapan Milletvekili Nurettin Akman, “Bugün bir hayal gerçek oluyor” dedi

1400 metre yükseklikte Orta Bayındır Beldesinden bağlantıya eşlik eden Milletvekili Nurettin Akman “Çankırımız açısından tarihi bir gün, bizlerde tarihe tanıklık yapıyoruz. Zira Çankırımız Ankara’ya yakın olmanın yıllardır dezavantajını yaşadı ve büyük göç verdi. Bugün büyük iki projeyi hayata geçiriyoruz. Bunlardan birincisi Akhasan Barajı. Diğeri de Çankırı Arıtma Suyu Tesisi’dir. Belediye Başkanımız seçim çalışmalarında Güldürcek Barajından su getireceğiz dediğinde hayal dediler, ancak bidonlarla su getirirsiniz dediler. Bugün o hayal gerçek oluyor. 2035 yılına kadar Çankırımızın su ihtiyacı olmayacak. Sizin teşriflerinizle de suyumuzu musluklardan akıtacağız.” dedi. (Kaynak: karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler